最近動漫台有人講鬼滅之刃超越左火影忍者......

476 回覆
289 Like 437 Dislike
咁講啦
鬼滅其實似係作者嘅試手作 節奏快 篇幅短
其實係比唔過海賊火影死神依啲漫畫,哪怕海賊後期拖得再耐或者火影死神點暴走,因為佢地嘅底仲係度,足以成為經典。
(底=水之七島篇、鼬篇&打藍染及再之前嘅篇章,依三篇完左之後質素直線下滑)
倘若鬼滅作者無殺哂下弦,而係放長線釣大魚比角色再多啲交流或者創造更多生死與共嘅情節,塑造更加深刻形象,其實我相信有機會挑戰火影。
咩呀
不嬲都keep住幾套做長篇
好似五葉草咁
完全唔關咩紅到一直出冇停過事
鬼滅咪百幾二百話 咪又係出到個正常劇本出黎....
大佬鬼滅動畫講左頭幾十集d野咋 你唔好咁痴線啦
係 我有提五葉草 但冇人理
根本係市場需要
午間黃金時間係要播呢d
鬼滅呢d係深夜番
火影世界觀做得咁好
俾鬼滅動漫做多幾季先再評都未遲
兩邊有兩邊好啦
所以op同火影就唔可以10幾集10幾集咁出?
咪咁痴線啦
黑子同排球咪又係jump...
靠把口講,冇數據就話超越左經典
CCS(百變小櫻)咪又係殿堂級...佢漫畫都長啦....不過動畫再拉長左做年番架
人地紅咪咁出囉
因為再垃圾都多人照睇丫嘛
依家成個模式已經調轉左啦
愈垃圾愈出長篇 好睇既都出短篇
咪話生態唔同 係你係要嘈又話點贏
更係寫唔到啦,
有個想寫到小李咁,同其他人唔同出唔到技
後期都寫唔到啦,直頭畫佢俾人殺算
咪貼左 追完post先啦sir
正解
一句講哂覺得鬼滅超越咗火影嘅一係兒登仔小朋友,一係動畫黨
其實你不斷針對住銷量黎講
但你當初講既銷量贏就得根本就唔代表係超越左
你自己都識講火影op唔係以銷量為主賺錢啦
咁你何以得出銷量贏就得呢個結論

人地同你講品牌價值 講世界觀設定 講劇情講角色
你就剩係總之銷量贏就得 其他野唔該你番去圍爐講
唔好咁痴線啦
五葉草歐美人氣好似唔差
俾人腰斬左啦
火影咁垃圾
咪撚理果兩個傻鳩啦鬼滅漫畫係唔好睇但依家點都紅過火影.有哂數據
因為一般動畫公司係靠銷量賺錢
我一開始就講動畫贏 從來冇同你講過brand價值
你自己叉把口埋黎 唔夠人講就叫人圍爐
我個論點不嬲係話動畫贏
你睇返我第一個留言先啦
不要再說了
鬼滅就係比班唔識既人吹捧出黎
講埋畀你聽啦
我話鬼滅日本好癲
有人問點解
我咪話動畫贏囉
你就話點贏
然後你自己係咁帶開話題話brand價值要嘈
我都話事實係咁 商家佬理撚得你咩十年後
你又嘈我9up要證據
有埋證據又要我圍爐
你講晒啦屌 死癲佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞