最近動漫台有人講鬼滅之刃超越左火影忍者......

476 回覆
289 Like 437 Dislike
已經冇人講巨人

巨人不滅
今日既鬼滅憑咩超越到呢套經典
有無人分析過點解鬼滅咁紅其實係咪觀眾嘅口味已經從故事為重變到角色為重?講真唔講三本柱,同期比較dr.stone夢幻島單睇故事其實都吸引過鬼滅,論傳統少年漫我英電鋸咒術咪仲好但係鬼滅靠人設(禰豆子,善逸,豬,炭治郎)賣周邊就夠紅,係咪反映故事嘅重要性下降咗?
痴撚線
你覺得火影當年唔會成個社會都識?你點證明無人討論?
我就舉撚埋例比你知今時今日火影都仲係好大影響力連外國都成日講,莫講話最紅果時
淨係高登連登都話話一個獨立post 討論
鬼滅幾多話先爆個post 呀睇過
屌你老母啦on9仔
龍珠火影OP呢D,日本當地應該家傳戶曉左好耐啦。
誇張到影響埋歐美呀,力架呀果班友都識同熱愛。
鬼滅邊有咁佢地咁大既影響力,連香港都未入屋。香港人識一拳都未到你鬼滅啦

反而一拳超人第一季,個陣真係真心癲
我睇到個4X-5X左右既阿叔係自己FB推薦,叫人一齊睇

最簡單,依家連登,一拳一話最少一兩個人爭開POST,仲有原作同其他人開PO討論戰力等等。
你鬼滅除左大果個,同班廚周圍挑機既POST之外就冇啦。

日日係香港挑其他漫畫機話自己超越晒又有咩用,真係入撚到屋,一街都係日之呼吸先同我講啦。
要計世界熱潮,早年真係巨人個影響都仲多人過你鬼滅。
1.ufo超高水準作畫
2.故事背景吸引到日本人 好似晨間劇都最鍾意用呢D幕末時代做背景
3.jump入面已經冇咩競爭
4.主角角色設定係日本人最buy嗰種type
5.男女通殺 聽講個作者好似係女黎? 畫到細妹呢D吸引宅男
又有無一郎同豬突呢D中性角色去殺D腐女 冇記錯無一郎同人本都幾多下?
初頭睇,都唔撚知畫乜9,以為係女黎
後尾講哥哥弟弟就知道奶撚晒野。
隻豬頭又係,女人樣。
蝶忍兩姐妹同個繼子又係亂鳩咁黎。

作者連自己想畫乜都未劃清楚
女作家 係畫到有少少似少女漫 冇計
唔好意思🙏🙏借一借個位
知唔知道點解以加一定要幫襯黃店!
https://lih.kg/1894121
我覺得而家jump嘅競爭先比較大,以前三本柱keep住最top,但係而家基本上頭5名個排名成日轉,有時某套畫得好d又上到位新4天王,有潛力嘅咒術電鋸actage,半前輩嘅我英排球,講真我個人覺得好過三本柱獨大
其實我成日覺得我英動畫先係完全版,以前一路有人講第三季後走下坡,但係睇埋第四季又好似無野除咗個製作無咁高水準之外其實都還好,可能漫畫後面比bones搞一搞又好睇翻

某程度我英都可以話係動畫捧紅,不過係外國紅得比較誇張咁解。所以少年戰鬥+勁製作真係差不多必紅,咁睇下套紅嘅應該係咒術雖然個人覺得個發展有少少太王道不過鬼滅都紅到證明觀眾都係食le套
鬼滅好睇在佢爽囉,節奏快。但你要講深度/設定就有排都未輪到佢,歷史地位現今更加冇可能比較唔知鳩sir緊張d咩
Yes Sir
火影世界第一, Sir
鬼滅個世界觀太細而且無戰鬥系統所以無咩討論空間劇情又比較一本道所以完咗之後應該唔會太多人討論。始終歷史地位高嘅通常都係有創新/有討論價值。
Yes Sir! Sorry Sir!
Sign 個MV已經咸到仆晒街
世界第一垃圾
咒力操控 主角果d
天生術式 大隻佬招別天神 伏黑影子術 悟神羅天征+萬象天引
生得領域 大技 無量空處果類
天與咒縛 出世果陣配點極端得濟
咒具

暫時係呢d
屌 以前唔係你啲人都唔會成日屌火影啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞