最近動漫台有人講鬼滅之刃超越左火影忍者......

476 回覆
289 Like 437 Dislike
宜家睇中小學生一早上網睇曬啦
同你講真係嘥氣
我都寧願係咁 若果鬼滅作者藉今次咁特別嘅經驗寫番一次大長篇 可能真係有機成為2020-2030嘅經典
佢唔用呢個節奏,爛左啦
好少作者可以有第二春
唔會啦鱷魚呢兩年嘅收入都夠佢食過世
香港都有班撚屌日撚日 進擊之乜乜 物物
而家去撚哂邊
岸本套新作
作者大牌左多數都唔係好事
好多野就係當初編輯迫出黎
其實巨人漫畫水準就一直keep住既
係動畫唔知做乜拖咁多年先出第二季姐
火影同龍珠冇編輯真係冇人知會點。
岸本可能紅唔起,鳥山明可能開心啲
成個社會
火影忍者而家博人傳難睇到仆街
我d 唔睇動畫漫畫既女仔fd 都識影分身,千年殺,寫輪眼
但問佢鬼滅應該唔識,想知點樣成個社會都識
過多幾年睇下記唔記得
我當博人傳同人嘢黎
鬼滅做到成個社會都識呢樣野係不得不承認
但我唔會因為咁就會覺得佢係好睇
你話我唔抵得都咁話 鬼滅咁啱出係jump冇競爭嘅時代
當年死神 海賊同火影d fans真係可以得閒就互屌
仲要有衝鋒21 死亡 加旋 棋靈王 鋼鍊呢D
其次就係鬼滅個背景時代設定得好
同埋最簡單一樣野係 日本人好鍾意D一往直前嘅角色
個主角冇迷惘 一心一意幫個細妹 想打低無慘
呢個就同當年愛德完全冇一刻動搖過要用腎者之石黎救艾爾一樣咁吸引日本人
日本係既可能仲多人講過肺炎
OP呢
鬼滅世界觀太細,故事太短。
到依家其實只係=火影疾風傳一半長度

如果打完無慘再作落去先決定到佢歷史高度去到邊
我覺得打完無慘已經可以決定佢歷史高度,佢唔似其他作品嘅世界觀咁有延伸性,除非好似jojo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞