[PS4 ]龍珠Z Kakarot 集中討論區

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
冇玩過人中,其實同gta/sleeping dog係咪好似?
格古洛,這就是精英戰士同下級戰士既分別
https://www.facebook.com/146533479393352/posts/495750367804993/

部份90、00後應該未睇過呢個廣告,當年龍珠係幾咁hit
最初我都係諗住呢隻遊戲「原著漫畫就係攻略本」

開始就用界王拳,點知好快死咗,後來先發覺拉開距離唔用界王拳反而容易贏
都算係攻略,已經話左你聽界王拳最尾都係贏唔到比達,仲要合力先趕得走佢
好想返屋企玩呀
其實如果真係打幾次都打唔贏,就盡量用返auto save 去附近打啲據點或者買定啲藥,食多幾次藥一定過到。
打機咁耐都有幾隻遊戲都係「原著漫畫就係攻略本」

例如足球小將、修羅之門、聖鬥士星矢同埋龍珠
80年代尾好多老翻漫畫,好似十蚊有本。啲譯名次次睇都唔同
冷卻器、漢斯、卡樂B

淨係記得呢幾個
我都冇玩過人中....
因為不斷扣血..
D 漫畫我O個時買晒...XDDD
卡樂B = 比達
真心 玩咁耐都未慣掣位 L2 L1. 方形 圓形 成日搞亂
龍珠、星矢、城市獵人係老翻得最多
對於我呢d龍珠死忠嚟呢隻game真係唔錯
岩岩打過南美星
突然發覺兩樣有趣嘅野

- 撒亞人每次重傷完戰鬥力都大增
其實兩個撒亞人互劈,再用天迪補血,係咁無限loop, 咪一早宇宙最強?

- 原來阿樂個配音=配高達果個阿寶
有錢人當年租書都無錢,淨係痴同學睇,仲要上堂放喺枱下面睇
當時壹周刊有報道,龍珠第33期個銷量係18萬本,呢個銷量仲要係初版
累積嘅話可能仲恐怖,有啲曾經做過文化傳信嘅人講過佢話當年嗰啲單行本甚至係叮噹,銷量都起碼幾萬本。

後來唔知邊條撚樣高層入撚晒手塚治虫所有漫畫版權先仆街咋嘛
手塚治虫雖然係漫畫之神,但係佢唔係每一套漫畫都係賣得,加上經典作品的版權都好撚貴。
me too, 唔慣L2擋完再換L1出招,同埋召喚同伴會禁左L1
你仲話自己死忠
我記得龍珠買到第36期就冇買,因為嗰陣有每個禮拜買EXAM睇
1992-95係龍珠最Hit嘅時期
其實呢度係第二個post
上個post唔係集中討論區
唔似 另類啲 有格鬥有小遊戲有惡搞
今集轉咗rpg唔玩格鬥
呢個刷戰鬥力既方法我當年都諗到啦,係個打靶娜美星細路唔肯幫我回血,如果唔係大家玩緊既game係 龍珠Z: 貝吉塔
https://youtu.be/nHLu9T347aE

呢個PV真係食正懷舊水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞