[PS4 ]龍珠Z Kakarot 集中討論區

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
布歐後都冇得用杜拉格斯做主角
想問點樣可以觸發到劇情??
我揀隊伍組成 佢唔比我用杜拉格斯做玩家

好似有個支線係悟空去揾莊子 時光機。之後就可以用

有幾個支線明明 無限時 但都做唔到
請落d力去了解黃字
我知丫 但目標角色冇得轉用大杜
可以完成嘅支線都做哂

呢個位阻住左
你未有大杜點做到,你用左悟空膠囊公司出面搵莊子未
網上見有人聯署希望龍珠z Kakarot 出switch 版,希望大家幫下手
https://www.change.org/p/bandai-namco-release-dragon-ball-z-kakarot-for-nintendo-switch
ps2 隻無限世界好玩過呢隻,起碼多mini game, 例如悟空係界王捉呀寶,天津飯用新氣功炮打斯路,但呢隻格古絡,屌,好多嘢求其幾句就交代咗,悟飯係荒野訓練求其行兩吓就帶過咗,悟空去界王度,捉呀寶mini game都冇,係咁意講幾句就skip,又skip咗去假拿美星,又skip咗杜里安秒三個拿美星戰士,拿美星後悟飯同無閑打Garlic Jr又skip, 之後未發現到有咩skip因為冇心機玩。
玩左51個鐘 白金左
一開頭都覺得好正 不停探索釣魚
玩到後面就悶 戰鬥被逼用氣波,因為近身你冇可能連到人技
搵龍珠太地獄,load場慢
打狂暴黎黎去去都係草氣>>元氣彈>>草氣
以前miss左d任就拎唔到大杜?
hk psn 只支援中文版,dlc 都一樣,英文版你要留意係歐版定美版,用返對應psn download dlc
我記得大杜係新任,你完晒故事去膠囊錢公司搵莊子玩個時光機任務,大杜返黎現世就可以加入
拎左thx
呢隻係龍珠迷fans 向game, 戰鬥其實係單調,不過故事性音效畫面係好過xeroverse, 你當重溫故事黎玩正,唔係可以skip
作為龍珠fans真心收貨,玩法上係有改善空間,d怪太單調,支線任務成日搵素材好累,打鬥方式同sparking 系列比仍有距離,但故事體驗方面我俾90分,10分就少左 d被删減情節,例如冇比達出終極閃光打斯路,暫時玩到布歐篇準備入天下第一武道大會,雖然對龍珠情節已經滾瓜爛熟,但都會睇哂情節黎玩
大杜幫8號個支線真係幾特別 大杜同人造人都可以係朋友
隻game係咪布歐篇前都悶?霸體真心on9冇左埋身肉博打爛地形個種爽
當係睇片回憶就ok,gameplay真係好悶,電腦三打一時好嘔心,可以完全無得郁。
自由度亦低,除左無聊支線,都係一本道。

優點係好多龍珠場景有做落去,但無互動。
個更新係更新啲咩
無特別,寫係話咩基本調整only
喺主畫面/ 揀game再㩒option可以睇到更新履歷
想問下巴打們,支線miss 咗係咪爆機後先可做返???有兩三個一開始唔知錯過咗
打到去比達自爆,好想喊
要等佢更新
頂,估唔到竟然會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞