正視聽 無全民勇武其實唔洗再行落去

277 回覆
561 Like 127 Dislike
呢D facebook離地黃絲言論係度講唔Work架

2019年嘅智利 印尼 伊拉克 芪名佢地嘅勇武抗爭唔通又武力對等?
勇武唔單止講裝備 仲講決心 講真我真係想快D贏快D完 永續社運唔好搞我
【攬炒新年】[行動PO] 對準政權! 喚醒港豬!
https://lih.kg/1830245
你估全民勇武就拉唔到咩
等你散左慢慢跟蹤黎拉
一係搵人整個城堡囉
提議不如每個星期6 or 8區開花
集會
遊行己經沒用

明白記者沒咁多
手足已經好多被捕
但一淡左
運動肯定
一黎唔現實
二黎隨時變快啲輸跟手完
全民勇武勇武啲乜?圍狗屋? 周街爆鋪? 見唔係black bloc就獅鳥?

明明歷史上次次推番極權既時間都好耐
香港又點會有能力係例外
你睇下地圖先啦我地上面有個叫中共既勢力啊
假設政權轉到香港人身上 你打算點攞番警隊控制權?

定係你覺得佢哋同共產黨一啲關係都無而且唔會作反?

共產黨仲有黑社會勢力 我覺得全民勇武起碼可以保護自己
我都想唔灰心……但情況真係唔睇好
出到去覺得無力感好大
如果真係冇可能全民勇武,咁我都只可以寄望黃色經濟圈
推呢個
香港都叫做生活到,全民抗爭成本太高,大部分人唔會豁出去
你上面舉例嗰堆國家本身啲人都窮
再加上香港人本身就廢,無鬥心無體能
全民勇武先係最撚離地嘅諗法,你自己出街行一轉睇下啦
政權轉移到香港人身上,啫係香港人有權去換執政黨同領導人,咁警隊係跟政府步伐同指示,點會無能力影響到?全世界有邊個真。民主國家會放任警隊咁樣濫權?
莫講話成個中環嘅狗死晒 淨係死幾個我諗佢地無人會為左個幾萬蚊去搏命 宜家班狗咁無法無天 係因為我地做嘅野唔會令佢地驚 老豆搵仔喎 有咩用
正視廳非分化 有錯即管屌
無力感大只係因為你著重左係失敗點去睇
但其實抗爭8個月,好多香港人醒左
亦都發現原來有好多同路人係你身邊
至少大家發現邊面先係少數派
雨傘果陣個個對00後睇淡同絕望
但偏偏反送中最出力就係00後
離地到 比把槍你 你幾米都射唔中啲狗啦 仲要捉到好彩嘅坐成世 唔好彩慘死被失蹤
同埋連登仔使撚用槍咩 用屋企滑鼠當cs開槍就得啦
講真,裝備精良,我地又無槍
正面衝突比你殺得幾多呀
班狗驚唔驚,佢地都係照濫捕
照發癲照濫權。佢地上頭照包庇
香港而家係好黑暗好極權
擺明係大石壓死蟹
班狗洗曬腦,有人死傷佢地都係會照做
你全民勇武個運動先快速完結
再者,其實你想點勇武?
個個都拎粒魔法?
有冇諗過武力有幾唔對等?
退一百步,比你打贏全個中環啲狗
你估下會傷幾多死幾多?
你想成功,一係就消滅曬全部狗
一係就同對家鬥長命
現階段睇,香港係行緊波蘭式抗爭條路
將抗爭融入生活,用幾代人去抗爭
由根本去光復香港
對抗極權既洗腦教育
由細到大加強對香港人既身份認同
現時對家開外掛式濫權
勇武既代價同換番黎既成果相差太遠
莫講話成個中環嘅狗死晒 淨係死幾個我諗佢地無人會為左個幾萬蚊去搏命 宜家班狗咁無法無天 係因為我地做嘅野唔會令佢地驚 老豆搵仔喎 有咩用
正視廳非分化 有錯即管屌

屌依家班狗洗曬腦好難講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞