正視聽 無全民勇武其實唔洗再行落去

277 回覆
561 Like 127 Dislike
55,56果堆一係就講多啲,只係留一句不了又推文回覆
又來了,熱門洗版
每日150個種族清洗緊
有錢有學歷既個個移民離開
冇錢冇學歷既注定成世係香港2047等送入教育營
又分化
呢場運動我唔覺得會完
大把人心未死
只不過你要好似以前咁
一大堆豬嘴勇士出現就好有難度
始終敵人已經無曬限制
隨便濫用所有權力都會被包庇
我地唔轉形抗爭
只會比對家磨死
事實係唔會全民勇武,成日怨婦式叫春都冇用
而且全民勇武槍炮係人地度都唔會打得贏
點解要揀樣實力最懸殊嘅野黎做?

依家遊行集會搞黎純粹keep下熱度
迫人衝倒不如諗下d令最多人可以參與嘅行動
黃色經濟圈,推冧cctvb,宣傳工會....
Sharon Hom講過唯一可持續嘅係創意
但依家變到好似得返衝定唔衝兩個option咁
同埋全民勇武就差唔多打仗
等如all in 一次
一旦輸左就好可能直接永久收皮
戰敗一方有幾多可以東山再起
但你望下,都有堆12,3歲出黎參與運動
我覺得真係未死得曬
咁都未完
說好的攬炒經濟呢
和你shop 都冇人跟隊
More options
【戰略】【論抗爭資源框架】長期抗爭嘅崗位及分配法
https://lih.kg/1829690
但係佢地同香港既情況同唔同先?
人地既勇武係點
我哋嘅又係點
人地既和理非係點
我哋嘅又係點
經濟攬炒呀!
依家就係冇左勇武先開始完
由6月到11月就係靠勇武個個星期開戰先維持到咁耐
自從Poly俾人拉哂之後你睇吓而家場運動好似就快散咁
各大channel都話資金開始出現短缺,和理lunch本來人山人海變到得返幾丁友企喺條天橋度
難聽D講諗住用黃色經濟圈呢個抗爭方式只會更加快散,冇晒所有抗爭活動用幫襯同路人嘅形式去所謂抗爭
之後慢慢啲人嘅心態就開始淡,本來抗爭由個個禮拜出去同狗開戰變成每日去黃店食碗拉麵食碗飯
有幾多先得架,一定少過講普通話既先
血可以係中國血
但唔等於佢落到黎
唔會被你拉籠
香港始終係牆外世界
身邊朋友感染佢既話
隨時會覺醒得深過香港細路
勇武唔一定要打狗
玩開花遊擊經濟攬炒
但有無咁多人敢?
係咪因為唔知可以做乜嘢,所以就有無力感?

【戰略】【論抗爭資源框架】長期抗爭嘅崗位及分配法
https://lih.kg/1829690
就算唔知點樣點解俾佢地打贏三萬隻狗
仲有解放軍營入面個d呢
伊朗咁都冇開戰唔好FF解放軍出黎會引到WW3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞