正視聽 無全民勇武其實唔洗再行落去

277 回覆
561 Like 127 Dislike
我明呀,但係中共一定會拉更多大陸人黎香港
我怕到時嗰班小朋友只係會步我哋後塵
和理lunch其實咪同以前鳩嗚咁
二戰英國人口4700萬,軍隊290萬
連打仗都係講緊每16人先出一個軍人,你想有幾多?
而你係呢個post都係得個屌字無建議, 所以你都係五毛
得果幾個將個畫面同返黎明行動,1111,poly一戰比規模真係爭好遠
明明救poly一戰好完美咁展示左升級
火魔法多到流星雨咁
但係而家諗下幾耐冇見過火魔法
128,1月1同今日勇武人數仲少過全盛時期嘅突發小型地區戰,畫面同之前都唔同啦
以前個個星期六日遊行集會一完咗去到某個位已經自動有過千手足上gear
依家頂多都係得幾個好低調咁實出手神獸

不過我覺得最大問題係啲活動好似冇晒,以前搞活動嘅人真係好進取
每個月每個星期都會諗到好多行動
依家唔知係咪搞手俾人拉咗
所以冇活動,結果啲人就自然開始淡落嚟
你覺得當全民勇武既時候 班狗會唔會即刻全面開實槍?我地有咩啊 火魔?有私家槍既俾班狗拉,你覺得經過poly 之後,你會唔會有機會火力對等?當200萬勇武既時候,狗會死幾個,我地會全死。剩番既係班藍絲港豬,搞掂。
抗爭路線唔係非此即彼
可以幾線同時進行
帶黎10%增益已經值得做

加上區議會嗰次作為有數據嘅公投嘅意義係無價
Civil defence, security of lives and property are all too important to be left to the government.

let alone a corrupt and tyrannical one.
其實一切都慢慢改變緊
只不過香港人不嬲都係心急
抗爭左就黎8個月
每個人心態上都應該好充足
運用下個人思考
去判斷下自己可接受程度下
可以做咩去延續呢場運動
同去感染身邊更多既人
仲係度沉迷全民勇武真係發緊夢
做到既前幾個月一早做左啦
好似之前次次行動完都要人即刻第日全民三罷咁
o徒鳩氣啦 唔係唔想做 係唔會做到囉
拉幾多,都可以感染到
重點係首先我地唔好死心唔好灰心
再教育同支持下一代參與更多政治
唔好政治冷感。再去感染身邊既朋友
所以立法會幾線同線進行就最好
Plan A:爭取2020普選立法會 廢除功能組別
Plan B:用盡所有手段阻止選舉進行
Plan C係以上唔得先可能搶功能組別
起碼有個好處就係可以癱瘓市面
比着以前啲人都唔敢星期六日出街
個個星期好似戒嚴咁
每個星期都會吹風又用緊急法

總好過而家市面回復返平靜
尋日我出旺角,成個旺角都係大陸人,條行人路多人逼到左穿右插
呢個景象我真係半年以來第一次見
有心點會做唔到8月半夜call,
第二日10萬人入機場啦

工會call左3,4個月得個6000人?
點解釋?
理工大學呢啲超限戰
一完左成個運動真係散咁濟
但去到1月1號重有一百萬人出黎
其實社會好多人都好不滿
只不過每個人都有包袱
勇武呢啲係無名,無私奉獻既英雄
並非每個人都有膽量去做
但戰場總唔會個個都係英雄
一個普通卒仔既參與
都係對個場戰爭有幫助
最緊要唔好死心,唔好灰心
有無人討論下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞