正視聽 無全民勇武其實唔洗再行落去

277 回覆
561 Like 127 Dislike
認清目標之後,就知道可以做乜嘢。

【戰略】【論抗爭資源框架】長期抗爭嘅崗位及分配法
https://lih.kg/1829690
無勇武?今日隻便衣唔通係自己仆親既?
我寧願睇落無勇武,好過成班勇武操兵出黎
有冇勇武根本唔影響抗爭
每個人出黎真係為左殺狗咩?
你出黎係爭取民主
睇下波蘭爭取左幾耐?
台灣戒嚴又戒左幾耐?
200萬人入面有10萬人肯18區開花
唔洗打狗架喎 打鋪頭就經濟攬炒到
明明之前和你shop咁多人都話無人
和你shop你一個場大約一百人已經夠威力
我唔認為要全民勇武
但係勇武要新血
而和理非要做多啲野

和理非要做嘅唔止係遊行
更要係唔同方面各施其職
係文化、宣傳、教育等方面下手
例如:成立一個本地文化生態圈
關注多啲本地創作
鼓勵文化傳播者
依加已經有人做緊
Youtube有白兵kongner
電視有天下一
樂壇有小明周爸爸
多不勝數
請多多支持

而有文化傳播者
更要有觀眾
所以我地全香港人都有責任去保護本土文化
令我地更甚係下一代嘅本土意識增強
從而與中共嘅大一統思想抗衡
防止中共意識形態入侵
使下一代都有反抗意識
甚至係獨立意識

始終我地要長期抗爭
有人做勇武
亦一定要人防守
守住我地嘅文化
守住我地民族嘅根本
如果只攻唔守
結果只會好似愛爾蘭咁

香港唔會一時三刻光復到
我地要用幾代人成就哩場時代革命
其實我見過前線有講普通話既小隊
真心多謝通識科
最緊要唔好輕易話其他人嘅野冇用
14年群眾話過勇武冇用,係鬼
19年見到有用

早幾年話過投票冇用
而家見到區議會有用

運動初話過國際冇用
點知過左人權法

冇人係先知
做好自己相信嘅
同時尊重其他人嘅路線
笑死 如果我係比狗拉咗嘅手足聽到呢句真係正式做Condom
幾代人到時就算衰暴動,監都坐完出返嚟啦

即係好似同比狗咬完既手足講:我哋會救你!不過你照去坐監先
持續性呢?
【戰略】【論抗爭資源框架】長期抗爭嘅崗位及分配法
https://lih.kg/1829690
關咩事解放軍呢啲摺被軍就算啦
係講緊有啲野只係幻想
現實就係咁現實
只能夠係現有條件下不段變化
去延續場運動,感染更多人
冇錯,除非美國出兵,否則無得贏。
全民勇武真係要經濟夠差 夠無工開 連民生施政極度不滿先得 只能夠話時候未到
所以咪要鳩拉助攻囉,極速成長最佳方法

就係被非法禁錮或濫捕!
2047已經直接收你皮, 仲話幾代
可以試下全面極不合作運動
政府或公營機構開始試行如何
就係之前有班契弟
話咩出時間表就等於預約被捕
跟手就停左堆活動
講真,香港而家出街食飯
都要做好被捕準備
成班係到亂吹風向
成個連登痴曬線
日日唔係放負就係話人condom condom
區議會無你講得咁有用

最好例子係觀塘個噴泉又係照起。

【觀塘音樂噴泉】官員拒出席區議會拒交估算 稱繼續工程「珍惜公帑」 民主派議員拒撥款慶 7.1

https://www.thestandnews.com/politics/觀塘音樂噴泉-官員拒出席區議會-稱繼續工程-珍惜公帑-民主派議員拒撥款慶-7-1/

一日唔廢除功能組別,你投再多票,都會係對家控制。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞