正視聽 無全民勇武其實唔洗再行落去

277 回覆
561 Like 127 Dislike
其實去左瓶頸位好耐
1. 行程表開始冇乜大型活動
2. 搞親集會/遊行都係開波兩粒鐘就黑警搞事,然後中終大圍捕,完全集唔到人仲要次次送幾百個頭
3. 市民開始對呢黑警濫暴恆常化, POST 下IG屌兩句,星期一繼續返工
4. 工會完全搞唔成
信咩就做咩
國際
遊行
勇武
工會
黃色經濟
議會

兄弟爬山,各有各做
不分化
有餘力就做埋其他範數
真 I buy you
but豬太多
二百萬人
睇下今日幾多人先啦
反抗不了就加入
聽日要返工 不了
又來了

遊行無用,勇武無用,連儂牆無用,抗爭開始靜,開始攰,好想死,仲唔散係弱智,仲唔衝係嘥氣,條例已經死亡,警察已經內鬨
https://lih.kg/1829669

肯撚定
明白嘅,全民勇武的確係可以直接改變到個政權。
但係要有個計劃囉⋯⋯
例如話邊度可以取得武器?又點樣確定嗰個渠道唔係被人mon實呢?
樓主答下有咩分別
沒完就預輸左
同意
相信自己想做的事,堅持下去
我個新移民表弟小六,近排黎我屋企當我地殺人犯咁避,佢啲支那老豆老母做黑工住鐵皮屋,一日打兩份工擺個自high 款出嚟
建議大家聊多啲下一代傾計,唔係d新移民家長就教到佢地失去社會參與度做港豬
班小學生已經講緊普通話,點樣捱到幾代
都係果句
大部份香港人未去到真係要攬炒上街好似V煞咁既情況
淨係見個樓市KEEP 住有人買就知咩事
講真就算全民勇武我覺得佢寧願開槍鎮壓都唔會讓
係囉
咁不如算啦
首先,香港人民族認同性
我相信已經去到好高
最少大部分人都認係香港人多過中國人
黃經濟圈就更加幫助更多人認同
第二,假設你全民勇武
假設你無限物資(市面上可購的)
武力對比就係好多粒魔法
配合一大堆無受專業魔法使用既魔法師
去打一堆受薪,久經訓練
裝備精良既大約萬幾人武裝部隊
重要對家有直昇機配合戰術
而我地只係一堆單獨個體戰士
對家唔存在士氣問題,因為佢地係打工聽命令
而我地只要一次大包圍,士氣就好易動搖
所以其實比你全民勇武
成效係點都好成疑問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞