白居二(2019)討論(2)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
女朋友中咗抽單人第一粒珠抽中埋收埋信但唔係好知要點搞其實都係搵地產鋪睇樓揀樓? 只不過係唔洗補地價? 睇港島區普遍都唔平
區外人?和明同廣明都少左好多放盤。你諗住買幾多比幾多首期先?
4百幾呎 8成按
無計 4m budget未過擔保期得返依啲揀
錦泰錦豐又無~400呎單位

巴打們有無好推介
將軍澳d盤去得好快。400呎單位都唔多。將軍澳年頭到依家去左20-30間走唔甩。哩道都有幾個巴打買左將軍澳。將軍澳站熱門係廣明同富康,如果你要4m寶盈同彩明就應該買唔到。我自己本身住坑口、最後買左唐明。區外人通常都係揀將軍澳多、貪唔使等地鐵康城寶琳車都可以搭。和明同唐明都係99年入伙、你8成可以做22年或者25年、廣明同富康98年入伙可能做唔到25年。
昌盛康和式喎,點都有少少吸引力既
之前網上搵到, 俾大家參考下
去過銀行問,話依加銀行收緊左按揭,350萬,23年既樓做唔到8成按
23年樓都冇8成按?咁買春呀
銀行話可能做到六成有冇C兄有經驗...係咪真係做唔到8成架??
林鄭PLAN一 600萬都做到九成
用綠表而家反而唔得,咁不如買私樓?
以我同銀行傾計,過20年樓通常得6成,相反19年樓(居屋,又或者2000年尾後首置公屋)都做到9 成,但你預年期唔會足25年。

例如我年頭問一棟19年樓,佢9成得15年,8成18年左右。
無錯,如果個經紀做開白居二,應該有堆銀行contact 係識做白居二按揭的。你信得過經紀的話,可以問佢拎contact之後同銀行直接WhatsApp 傾。佢地會大概幫你計咗先,個數唔會同直正結果差好遠
想請問係邊間銀行
多謝你我問多幾間銀行
行山
下。咁唔知關唔關疫情事wor. 我岩岩收左樓。係一月簽臨約ge. 21年居屋、三月頭中支銀同大貓都批左9成按揭266期(22.2年)。
咁正咪好囉恭喜晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞