「求意見」23歲想轉行做機師

211 回覆
37 Like 234 Dislike
今年23歲,依家做緊工程行業,但本身對工程無乜興趣又做到隻狗咁,所以想轉行

本身對航空有興趣,打算去加拿大再讀多次關於pilot嘅degree,再投身航空業

本身有加拿大護照,屋企人唔等我比錢開飯

想問有無巴絲打有相類似經驗可以分享,又或者可以指點下我
英文唔好唔使諗
但我諗住喺加拿大讀多次degree,我諗英文應該解決到
你不如google下先開post問
都有搵咗邊間大學有課程,睇埋入學要求

係睇下有無巴絲有相類似經驗,因為都叫由0開始,想知多啲
今年23歲,依家做緊工程行業,但本身對工程無乜興趣又做到隻狗咁,所以想轉行

本身對航空有興趣,打算去加拿大再讀多次關於pilot嘅degree,再投身航空業

做嘜都得啦,贏盡起跑線
英文聆聽要好好,會test

去澳洲讀

台灣就公投完啦 咁香港人呢?

香港人唔可以再慣性沉默,一起發聲,習慣投票表達意見吧

香港地投票
一個香港人的投票應用程式

下載連結:iOS / Android
https://hkvote.org

你想係香港發展定外國發展?
以前有睇過相關資料香港d公司好似寧願請一個新人返黎自己train
英文好、有錢就讀得
不過
唔代表你最後做到
最好讀完留係加拿大

但唔知易唔易搵工
支持 加油
佢係要儲鐘考民航牌?
其實一柴份老底得萬鬆D
um。。。。。。
都唔係好過好多人

但係如果有興趣 就去喇!
加油
唔求人工可讀
巴打知行程?
巴打知行程?
不如你上加拿大d討論區問下好d
機師唔係十萬8萬嫁咩
做到國泰資深四柴可能有既
有加拿大護照不如直接返去讀書,學費平成倍又多野讀過香港,再睇下有咩想做
一開始入去計埋ot都差唔多啦
做pilot唔一定要有航空degree架喎
大把讀engine啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞