2588 中銀飛機租賃 集中討論區

987 回覆
8 Like 31 Dislike
應該有80至少
好撚癲 一日升成差唔多20%
Trump 一句
一句又可以再插。。。
我想佢再插
波音5月復工生產737Max 又升 我好想佢穿多次40 你地點睇後續走勢
巴打均價幾錢?
只要捱到 點都上番70掛
其實佢剩係買飛機返黎租俾人
跟本波音定空巴佢都會買
最驚係CASH FLOW出問題
但佢大大間支行係後面 大把平錢俾佢借
長揸唔覺有咩問題
依家仲有好多壞消息,但情況就好似無之前咁恐慌咩都丟貨,似乎對壞消息慢慢唔太極端反應,洗走左班人又入左班長線有實力投資者,因為長遠航空點都有需求同有增長,只要你肯捱下。

短線仲係不利好,但長線呢隻野都靚。可能睇多幾日再出壞消息睇佢點反應,再小小部署也可。畢竟呢個估值都算平。
都係,唔知我咁睇岩唔岩。

呢d租賃公司本身係為航空公司減資金壓力而存在既行業。航空公司可以唔買去租飛機,咁佢地都會有多d現金去運作。依家大家都知航空業短線因疫情唔得,咁租賃公司既價值更顯現,佢地可購機回租,令航空公司短期有資金頂住先,同時照收租金。另一方面又平價買到機擴大機隊,增加較長線穩定既租金收入。

當前係較怕好多航空公司都執就無生意做,但暫見qe及國家支持政策可以都幫手,如果疫情唔長,應該都係短線問題者。長遠可能因為咁同租戶形成更緊密關係,對日後生意應該有幫助。

咁資金上有中銀支持,借貸成本較同行都低,現金同現金流因此都較充足,支持到佢逆周期既商業操作。

當然前提係疫情是短期的。講真飛機租賃公司如果借貸比率唔高係相對安全的,d客都好分散同係大企業。依家有咁既問題真係百年一遇。並唔係佢特別差,只係依家咁大把行業差過佢多多聲。
我之前入左既都賣番 博佢跌落30幾再買 但係咪無乜可能啦
咁安全緊要既
道指又升千點,波音漲近40%
呢隻嘢聽日又爆升了...
係咪應識襯佢仲係50蚊樓下入一入貨先
仲追得過咩 ?
睇長遠我都會覺得升得返去以前嘅位嘅
不過呢幾日升得咁勁
唔知會唔會跌返30幾蚊就真
雖然疫情未完但無限QE之後市場唔識驚咁...
理性覺得個市仲會再插
但係咁升心理真係好唔平衡
王子都中招 未見好快復到工 侵話復活節後復工 但 有好多企業家同官都反對,包括蓋茨
頭先見到AO價真心爽
老老實實 如果三兩日又碌返落3字頭 我敢寫包單你唔會入
我均價太高
有閒錢就入少少先
我會
ching 你溝成點
入佢! 可惜已經返唔到去呢個價
放左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞