2588 中銀飛機租賃 集中討論區

987 回覆
8 Like 31 Dislike
中銀航空租賃(02588)買入 賣出 公布,公司全資附屬公司BOCAviation(USA)Corporation同意根據與BoeingCapitalCorporation及AmericanAirlines﹐Inc﹒的協議向波音公司購買22架波音787-8飛機。
公司表示,22架波音787-8飛機計劃於今年及明年交付,為行業領先的全球飛機經營性租賃公司,於2019年12月31日擁有、管理或已訂購523架飛機。(bn)

經濟通
仲有資金啵 撈底時間
一般係咁理解既
君不見業主主動減租/免租?
咁我都明絕對會有影響 但唔會零收入咁誇
咁又唔會執既
呢個有可能 但係可能仲有其他方式 例如用按金頂住先 最緊要係租客background 如果係國營航空公司 租金問題只會係短暫問題
1848 咩事仲可以加派息
多數lease 都係每月初交租 但係老實講就算風平浪靜既時候都有租金問題
先唔講呢樣
好多時航空公司開間spv買完租番比自己的
幾時出業績
垃圾越跌越有
租 慳好多成本 分分中保養慳唔少
末期股息每股0.2153美元
same here 均價64.2,考慮緊幾時溝貨好
均價 59.5

未撚驚過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞