2588 中銀飛機租賃 集中討論區

987 回覆
8 Like 31 Dislike
仲有人敢溝?
你唔見佢琴日串過馬撚:
我地簽曬租約 發生咩事佢都要交租俾我地架
長實有2588 股份 無記錯
跌就唔溝lu 都未跌穩
呢層真係唔知
真係好串 講野冇尾音 不過長實既飛機可能大部分都係租俾大型公司 應該做哂風險管理
cx cut曬45月客運咁濟......
睇歐美了,航空旅遊相關都唔惦住
呢單刁係舊時霍sir做落既,唔撚關佢事,佢依家梗係牙斬斬,呢個大仔奸險到仆街
巴打有沒把握尋日機會
有無人同我一樣睇淡 應該會落番去
無 升到爆廠 想追
其實岩岩先出新聞 好多航空都停到5月 ,唔明點解想追 油價係因為美國政策所以比人覺得有機會升番 但都唔係升好多 。 意大利新增4000 一日 死亡率8%,美國又一日多2000幾單, 又鎖國又停班機。 應該仲有得落 3月27前會穩 但覺得無咁快
琴日37蚊個注39放咗 35再入
琴日38蚊入先啱 汁1000
今日回咁多罷明跌殘跟市升,但暫時可能對佢既估值會下調,今日反彈睇唔到咩利好信號,真係見好多壞消息仲係剛開始

有可能佢係到底部水平,但日後彈都彈唔多,只會震盪,長揸既話真係未好住,費是責住錢。

講真我中意呢隻野,但我更關心估值會唔會下調,點下調呢樣長遠野,即使呢次應該只影響一兩年業績。
有見地
長渣唔係係低位儲愈多課愈好咩
我同意啊,個人意見係資金有限,唔係有好多次可以向下買,非本多終勝流。而且佢短期都唔會大升,畢竟環境唔就。

我覺得長渣最好睇時間點,點樣係一段時間最大化利潤係我比較在意的。不求最低,但求係跌勢已定,開始有慢慢上時先入。如果長線持有,只要估值合理/便宜,我都唔介意貴少少買,但唔想明知筆錢要坐一排都放入去蝕時間,用來買其他行得快既賺完先仲好。

當然咩係有上升勢頭好難講,但感覺暫時未係時候,起碼D人仲係懷疑。純個人意見。
標準普爾將波音公司信用評級從從「A-」下調兩級,至「BBB」,最低評級為「BBB-」,波音距離垃圾評級僅一步之遙。
宏觀
- 復飛無期
- Default Risk 依在
- Poor market sentiment

Technical
- 未有indicators confirm 轉勢

個人意見:
決定你想總共買入嘅資金
- 10% speculative (博反彈) (輸過先心惜)
- 30% 明顯有個中期底部
- 30% 第二個底 (高於第一個底)
- 30% Flexible
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞