2588 中銀飛機租賃 集中討論區

987 回覆
8 Like 31 Dislike
跌一成
就黎高位跌一半
而家全世界D民航機我9估有9成坐咗係機場等運到, 起碼半年冇得飛返, 甚至係鎖國新常態吓唔再需要咁多飛機, 所有航空公司要縮減客機隊, 擴充貨機隊去補償運力, 咁一隻747貨機可以頂幾架中形客機....

咁仲邊有人去租飛機?

航空公司可以唔續租, 但你買機返嚟做租賃, 又可唔可以唔還買機錢?
佢係姓"中銀"架
廢西到
就黎冇左1皮
信党, 信政府

而家A股都好抵買喎, 仲有四大支銀同3桶油, 都係姓"中", 不如順手掃返D好唔好?
關咩事
你都獨立分拆左出黎上市
你業績唔得一樣要收皮架啦
有中銀係後面有西用咩
恆生夠有5仔係後面
兩隻咪一樣日日趺就快變0
咁我又唔覺得航空業復甦會減機隊啵 全球化經濟 ,之後無人出Trip? 無人去旅行? 日日幾多蝗飛黎飛去 。無車迷球迷飛黎飛去睇波,睇F1? 跟本個需求係必要的 做生意都周圍飛啦!
岩岩開始復甦機票又平,比我都會去玩下囉 最多咪帶住口罩玩
SH...
.....
國泰航空(0293)今宣布,與中銀航空租賃(2588)建立飛機銷售協議及飛機售後租回協議,出售6架新波音777-300ER飛機,總作價為7.03億美元(約54億港元),並會向中銀航空租賃售後租回相關飛機。國泰稱,交易乃財務安排,讓國泰將其飛機資產變現,交易所得款項將用作一般營運資金。
扺買
有無人頂唔順個跌幅 走左貨
好消息 今晚過數 聽日買
愈來愈多依種交易,2588 仲可以壓佢價 個市咁樣
聽日又跌。就跌到7厘啦
40見
美股跌左3000點
居然可以繼續跌
居然用"居然"二字
日日52週低 好難頂呀ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞