2588 中銀飛機租賃 集中討論區

987 回覆
8 Like 31 Dislike
你都On9,宜家係債仔話自己還唔到錢,何來有錢收?
1848好似殘價d,仲有10%息
最後揀咗1848
計20年 個率係除10定20
算啦 你都係當冇睇過單新聞吧啦 無謂難為自己
空運有跡象正常返 + 大型航空公司default risk低返先再入貨
大家定d黎
高J既人唔洗過份恐慌
隻野會用3年升返上去
加油呀
如果黎緊呢個月有一間航空公司頂唔順例閉
就算間野只係細細間 都會引發大恐慌
到時2588 同 1848 應該都會free fall
應該真係會有
你而家租飛機比人唔減租都唔得
唔減=航空公司破產 一蚊都收唔到
減左=現金流減少 收入按年大幅倒退
點做都係會業績仆直
但唔代表冇價值
關鍵都係幾時復甦
邊個估到邊個就係嬴家
已經有啦
2588有中銀打莊真係唔洗驚cash flow出事
其實free fall 緊
決定聽日入一手 溝佢老尾
都未穿招股價
到40買幾手 再落再入 每月入幾手
收到
1848都係高息綁住班小股東
半年會唔會誇張左d
如果係咁成個航空業應該唔會再營運到...
病毒唔會理你航空業營唔營運到
笑撚死真係
Depreciation都唔識計都贏到錢既話樓主贏
周二開盤,美股在高開後快速下跌並劇烈震蕩。

消息面上,紐約聯儲公布有關回購操作的聲明稱,美聯儲周二將進行額外的隔夜回購操作,最高5000億美元。

此外,據媒體報道,特朗普將尋求2500億美元的小企業貸款方案,並將為航空公司尋求500億美元救助。

截至發稿,美股航空股暴跌,波音跌逾18%,創2016年2月以來新低,3月累計跌幅已超60%,達美航空跌逾6%。國際航空運輸協會此前預計,航空業救助計劃的成本將高達2000億美元。

- 華盛通新聞
之前入左1848幾手貪息高。
依家考慮緊轉唔轉幾手過黎好,但係前提如果唔集體爆煲,1848依家本身都有做平價收購飛機,同埋我睇返佢d業務好似會拆d老機去sell
但係佢個負債又真係...同埋唔知係咪我睇錯,佢d預付收入好似佔左一半個資產收入btw唔係好識唔知係咪睇錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞