召集揸緊寶馬既你

929 回覆
4 Like 74 Dislike
有冇巴打分享下如果買10/11年320i有咩要注意
有冇話話咩年分既零件特別易壞
利申: 尻UP.

死水PUMP 燒爭口 (滾過水) > vanos timing/gear (着唔到TEC) > 上半ENGINE 漏油 (搞壞埋其他野, 火咀, 皮帶, 成抽野) > 冷氣 > 懸吊系統老化 (普通消耗/炒過野) > vanos solenoid (plug and play 料錢貴姐) > 底盤漏油 (好似可以補膠) > cam position sensor (plug and play)

波箱Adaptation, 因老化另外加大壓力數值...
姐係要睇定學點換parts啦
架e60 525 彈code check 過係5>4有問題,del 左code 揸落無事,但係過一陣又彈

最慘係鎖左係3/4沒轉唔到
e39 525i~難忘…直六,經典angle eye。車重難抽頭,行公路一流,上到百六都好定

e46 318i 冇力,有軚感 …碌過渠蓋都feel到,路面資訊豐富

利:細個睇完007片架7仔就愛上寶馬
唔係...

係搵個有整過車既盤.... 10年寶馬.... 佢話無野整可能佢行得少同埋唔願整車.....
一到你手.... 咪到你整囉.... 預車價... 同麻煩程度...

當上手咩都唔整... 出起事上黎一定大整...
當上手有整少少... 出起事上黎都會少整D...
上手咩都整... 要佢賣車真係為難佢 ...
巴打有道理
所以有時覺得啲10年寶馬賣4/5萬都好有鬼
預到車價同維修費 同用幾年 除返開就ok

但都幾難預
渣緊428
多嘢整?coupe?
5年車,正常換野,冇野壞過
coupe
428i cabrio得唔得?近排睇中佢
揸緊E93 335i
Premium selection嗰部?
窮撚,揸F48
m340i
E46 318i > E90 325i > F22 220i
6) 420i
E46 325Ci -> F36 420i

好掛住副直六

直4turbo係快
但無咁順滑
後面窄到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞