AirPods Pro 討論區 (9) - 冇降噪 好撚燥

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
等有番降燥先買
我實測係街/搭緊車講電話一定要好弱智咁手動閂左個nc先會講到,因為連你把聲都降埋 最好開埋transparency聽到自己把聲易啲判斷自己講野既聲量
係咪全部藍芽耳機都係傾唔到電話
見隔離post成日有人屌開咗降噪隔離有人講嘢都聽到
其實會唔會apple眼中覺得人聲唔算噪音?講明係降噪 而唔係完全消噪?

理性討論 有錯勿屌
應該得類似AirPods 咁有條野伸出黎既款得
係啲用家本身倒置,分唔清自己想要noise cancellation定係noise isolation

https://www.cool3c.com/article/126311
點定義噪音
點解Apple 唔俾用家自己set強弱
用家問題
千錯萬錯都俾用家錯
咁單單打打有咩意思....
你意思係話用家問題麻
部Tesla 點解唔可以入油,係車就入得油,用家一定無問題
咁一開始個firmware係咩黎
又用家問題?個耳仔進化左?
用家問題
好似Sony咁比用家自己adjust cancellation 咪解決哂問題
所以可能就係Apple覺得唔太大既人聲 (eg. 隔離有人傾計) 唔算噪音,但我地就覺得係 咁樣Apple就改到唔隔走依類聲
不過我都同意最理想係俾用家set
都係嗰句
佢俾我地揀返一開始嗰個咪一天都光晒
https://m.eprice.com.hk/nb/talk/1141/26905/1/
免費airpods pro套,有無人狗衝去拎
我回緊既係base on果個巴打講既人聲問題,指出返nc同ni,之後你講一啲firmware既問題起哂鋼做乜鳩?定係果個隔離post既人係你?我之後先搵返你講既一開始個firmware,相信係2C54之前既版本,我部AirPods 唔知點解就無上到去,重係2B588,相信係你講既一開始果堆版本啦,人聲問題我唔覺有咩好到
對唔住呀大佬,我應該全程每分每秒都mon住你架

補圖
宜家真係唔知起哂鋼果個係邊個
版本:2B576->2B584->2B588
我就第一日買用到宜家 扮老屎忽你仲未夠資格
又唔係
#409我已經講左我岩岩先買,但你by point 答返我啲野先啦呀老屎忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞