AirPods Pro 討論區 (9) - 冇降噪 好撚燥

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
*watch係身邊時connect手機
右邊較左做mic?
靜靜地啦,一陣無得任換
玩串個party
全新可能有掛?
利申:已買
Ship左好似要扣15%
近排買左AirPods pro, 發現佢完全無正常入耳式既隔音效果個隔音完全係廢既係無開降燥之下,同本身用緊對e8完全無得比,開左降燥先似返對入耳式耳機
邊間有現貨?
上網訂要8-10個星期
因為佢有個咪去接收外面既嘈音都分解. 但新FW APPLE將[女人/高頻]等唔當作嘈音去過濾分解. 所以無左你所謂既隔音效果
我指唔開降燥果陣,
兩對入耳式唔落buff咁比較,例如我本身用e8無降燥既就咁物理隔音去到7成黨鐵行車聲,AirPods pro就咁隔音去我4成行車聲,要開降燥先有表現去到9成行車聲
AirPods pro 個特性唔似正常入耳式咁入耳咁隔音,apple 係咪專登咁設制減少人戴得耐既不適
用緊AirPods 第一代 近排心思思想換pro
追咗一排post,有幾個問題想問
1.降噪係咪真係廢咗好多 如果冇比較過之前版本係咪都可以接受?
2.講電話會差過第一二代?講電話真係AirPods 既強項,如果咁都廢過前代 真心失望
3.係咪成日有connection 問題 左右用電量唔balance? 如果買咗ac+係咪可以換新?

多謝巴絲打解答
今日攞左貨 通透模式開左都係聽唔到其他人up乜
係咪要開到細聲 + 通透先得
有冇巴打既耳機 會自動忘記 要重新connect
又播歌又通透點聽呀
1降燥廢到你當冇降燥都得
2講電話對方會聽得好辛苦
3唔太覺得有呢個問題

結論係apple未有更新去正視返冇降燥呢個功能都唔推薦你買
1.好廢,無比較/或者無用過降噪耳機未必會覺
2.講電話垃圾過1,2代,要大大聲講野先ok,室內就正常
3.個別事件
多謝解答

講電話真心失望
多謝解答

1.我就係未用過降噪耳機同未試過最初版本,淨係追post見到話廢咗
2.講電話個到轉通透模式講會唔會好啲?

Btw想問埋電量係咪廢過1 2代?
Studio A買到 好似買極都有 仲未買到唔好晒時間棍 直接去Studio A問下

我之前未用過任何降噪耳機 開左降噪好似比普通入耳好少少

音質同收音比pbp好 但係講電話同埋wtsapp錄音要偏大聲講
幾間都有貨喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞