日本網站指香港人雖是最親日,但僅僅是單戀,其新聞報導大多圍繞示威者的暴力

468 回覆
668 Like 29 Dislike
68%日本人認為:AKB比國會議員的選舉更重要
其實香港都差唔多
殺到埋身之前都係政治冷感
太陽花、黃背心都唔係太多人理
其實性觀念都係極之保守
性產業旺盛同性觀念進步係兩回事
正想講,明明係香港手足既意見黎,但樓主就講到好似日本人笑香港人一廂情願
https://youtu.be/EDfK6uN20ts
好彩都有日本藝人幫手科普下
如果唔係日本人分分鐘覺得係香港人搞事先
Btw あっちゃんかっこいい
法國係全世界第一個平民暴動既國家
韓國始終經歷過光洲同全斗煥 再加上再上D既朴正熙
佢哋嘅民主同台灣一樣得來不易 所以對於香港會有共鳴
當年嘅大學生依家都成為韓國嘅中流抵柱 如金義聖等
所以香港逆權風暴 令佢地咁支持 唔係無緣故 因為價值觀相同
但日本被美國馴養後 就直接俾民主日本
.雙方爭民主方式完全唔同 一個用血換 一個無啦啦俾
晌日本反抗兩隻字只會出現晌二次元世界
所以咪民族性問題 奴性重
未含到雪雪聲好似泰國 北韓咁已經好好
睇過條片 訪問d架妹 話上到高中大學 朋友之間話題係鬥快破處同比較性經驗數量 實際係咪就唔知
個比例大過歐美好多
我都係轉貼 如果搞錯意思講聲sorry
不過可以當討論下
一係就好快無左

一係就30路都仲係處

涉谷八公像對出長期都係日本人/在日港人做文宣
但日本9成人都係政治冷感
成日見佢地擺攤同攞大聲公反共
但都冇乜人理
日本, 星加坡, 話就話係西方民主自由世界陣營嘅國家, 但大眾一樣都係追求守法穩定多過支持抗爭, 而不問你嘅抗爭理由

咁佢地今日享受到嘅民主同自由都係天跌落嚟, 又點會知道世界上有D嘅係一定只靠all in去抗爭先可以得到
今次真係令我對韓國人改觀唔少
後尾發現原來佢哋經歷過血腥看抗爭
後生嗰班最鐘意抖陰同玩大陸驚
咁慘
吃力不討好 但都感謝佢哋
韓國先係好野
韓國都算 點解會估唔到台灣 想知樓豬本身估咩
日豬真係 but其實都係 50/50 親/反中 日本朋友親口講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞