日本網站指香港人雖是最親日,但僅僅是單戀,其新聞報導大多圍繞示威者的暴力

468 回覆
668 Like 29 Dislike
正解
不過同日本人講政治真係無乜用
幾乎全部都係政治冷感
好彩(?)日本執政既右翼多
至少唔會親中咁傻仔
日本奶共
崇日撚
日本人唔知民主可貴
反而韓國知

政治親韓 旅遊日本
你確定自民黨唔奶共?
我都估唔到 亞洲最撐我哋係南韓同台灣
日本大正到昭和早期係有過短暫嘅內閣民主
戰後左派同右派都有一段時間鬥得幾激
樓主一個搞錯意思
大家都即刻割即刻分,FC呢
到到地方都有親中派,美國都有
大家係到講日本人政治冷感,討論抗爭
至少我到宜加,包括第一次見面既人,聽到我係香港人都會講
"宜加情況好嚴重,你地既民主化運動要加油"
支那滲透
up
不過早排去日本睇過吓佢哋新聞,與其話親中不如話睇完等於冇睇
「呢度有警察打人」「呢度有人掟火焰瓶」「呢度有大批市民」
睇完淨係見到好混亂但完全唔知即係點

同埋其實係呢代後生仔係冇經過風浪,佢哋到而家嘅人生真係淨係讀書求職飲飲食食就得,係咁上下,反而去咗幾日已經俾啲當地中年人關心打氣咗幾次
Stand with HK@JPN (@StandwithHK_JPN)
https://twitter.com/StandwithHK_JPN?s=08
上兩星期軍火佬特登去日本訪問佢地
都講到擺街站時
有日本人行過黎話呢d野唔關佢地事
睇番佢地爭取民主歷程有幾慘烈就唔難理解點解會支持我地,就正如波羅的海三國同波蘭都有唔少支持香港聲音。
咁應該係各打五十大板喎
我都係轉貼 如果搞錯意思講聲sorry
不過可以當討論下
好似朝日新聞奶得最勁
好多講日文都係大陸人
係“性”呢方面就開放到極緻
大J 都有POST 講日本NEWS (報紙) 等等
其實都罵示威者亂咁打爛野暴力多
所以未有「單車友」免費送coffee比大家降降溫, 愛和平

願 / 葉麗儀
願見人人 和平友愛
和平友愛心中載
人人心相牽 真意相待
仁愛復再來
頌讚和平傳 揚友愛
人人永遠相親愛
和平的歌聲響遍四海內
洋溢了自由博愛
又唔見法國暴力潔癖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞