日本網站指香港人雖是最親日,但僅僅是單戀,其新聞報導大多圍繞示威者的暴力

468 回覆
668 Like 29 Dislike
好多人都唔知,德國聯署有三個,我哋搞掂咗兩個,仲有一個
https://lih.kg/1803460

未註冊過既可以試用聯署機!!
https://act4hk.com/petition/
墮落國家, 係時候比支那搞搞, 到時後悔
又想分化港日台
娛樂圈、財閥大把黑暗野,韓國人咪又係照啃
冇背後財閥support,佢地係唔敢出黎反政府
反親都係某啲財閥對總統不滿,先叫人示威反鳩佢
好幾屆都係咁,跟住總統落台後冇好下場

同日本完全唔撚同
香港有
美帝真係要小心
容乜易F35資料挽下手過埋比共匪
我都想講
支共撚有軟實力咩 硬實力都有d既 只限於幾支射唔出既核彈
架仔就有軟實力喇
美帝直頭軟硬都有
請嘗試舉例說明
你睇下成條山手線

每一個站附近幾多蝗 同蝗野

又支付寶又其他qr野

依家仲要大力推抖音同學蝗文
有小禮無大義正是小日本
但我d日本朋友全部都係關心示威者....
日本人真係紅到嘔
對佢地好絕望
無再同佢地宣傳過
咁佢地無講錯
日本風向不嬲都唔係親港
香港捐勁多錢又狂買日本農產品
佢地始終都係中意吹奏台灣
軟實力係共匪中文
香港就係俾d女權左膠搞到分化左幾多年
何式凝條女權臭西寧願批鬥男人都唔反黑警
7月和11月在日本當地睇電視新聞報導,著力報導示威者暴力,未見報到警員濫捕、 使用過分武力等等。 仍未見解釋為何示威者行動升級的原因。

日本手定要多啲向當地人或新聞媒體解説。
佢哋大多數係對政治冇興趣,但同佢哋解釋就會明嘅

至於文化入侵,其實每個地方喺感受到威脅之前都係wfc架啦,未到果個階段冇辦法,佢哋而家嘅狀態就好似香港喺國民教育單嘢再之前咁,果時嘅香港人都唔可能突然有2019年嘅思想
好實講,依家日本年青人真係唔知想點,好似無晒希望咁款,睇親動畫都係異世界,睇得出係好唔鍾意個社會想逃避咁
女權主義者邊有分化香港
反抗力量分裂係由性別議題做成架咩

泛民首先同本土派割,屈本土係鬼
然後熱狗同本土派割
本土派內部仇思達、盧斯達又割
之前熱狗同青城又內哄過一排
仲要十套有九套異世界都唔好睇都食屎咁照食
何式凝一個人唔代表女權主義同女權運動
亦唔等於香港女性並冇處於不平等
仲有人用cassette
Video VHS
努性咁強嘅社會緊係唔想啲人民醒覺啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞