【連登 商業電台 光明頂 討論區(十四)】

5001 回覆
34 Like 2 Dislike
好嚴重wo架船 唔撚係掛

唔通19衰係依單野到
千年道行一朝喪
前晚佢打電話做節目都聽得出有少少嬲
19唔好有事
岩岩日本番來好有生氣差哂電,星期一二聲都唔左死哂狗
19:仆你個街坐郵輪都撞到你班支那人

佢真係好嬲個80歲阿伯
鮑sir咁鍾意比喻,我都試吓,好高興咁同女神做愛之後周圍曬命,點知原來女神有愛滋,而家等緊驗身報告
去完深圳做乜上郵輪
深圳廣州都爆,香港有林鄭點會唔爆
19仲打晒飛機話架船美國製
船上又係以日本人為主
又係到聽咩匈牙利演奏曲

點知千算萬算都算漏左個支那呀伯
打錯係香港呀伯
明報譯錯,日本啲新聞都係話咳/發燒/同病人有密切接觸者初步有273個人,唔係200幾個人發燒。

From: 産経新聞
Source: https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20200205-00000509-san-hlth

From: 朝日新聞
Source: https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20200205-00000010-asahi-soci
少量香港人
千年道行一朝喪
才子並不孤單

身處鑽石公主號,你問我答
https://lihkg.com/thread/1862993/page/33#preview

一早book好晒 諗住同屋企人過年先出嚟行下
睇咗呢隻船前後去無去大陸先揀佢
你哋個個擔心19
冇人擔心接觸過佢嘅鮑sir
你哋唔愛佢拿

晚晚都聽鮑sir中氣十足開人波
星期六日都要重溫
有dreambear冇佢我都飛
你哋個個擔心19
冇人擔心接觸過佢嘅鮑sir
你哋唔愛佢拿

晚晚都聽鮑sir中氣十足開人波
星期六日都要重溫
有dreambear冇佢我都飛

等睇光明頂Live變Multi-Vchat甚至電話會議!!!
19無事=其他人平安
林奠宜亦根本心態好似街市c奶式議價, 不斷係度拗最底價, 一陣又話搭葱,一陣又話要再平少少, 盡量拖到你厭佢繁,香港人三分鐘熱度, 最後跪低
今晚會唔會派尖啤上陣, 獅吼功, 威力驚人
如果佢搶咪會聽唔到陶生講嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞