致富月供美股

1001 回覆
50 Like 21 Dislike
申請左月供美股,可唔可以每個月入港紙比致富户口,就自動幫我港紙轉美金?唔想每個月都入黎禁制,驚唔記得左轉美金。
想問致富月供但想沽左佢既話會唔會收charge
可唔可以銀行set standing order每個月自動轉過黎 同有冇得加remarks
我同樓上一樣驚唔記得過錢
無用過證券公司唔好笑我
郭董你好,
如果我SET月供500USD VOO(299USD)
系統會入1股定1.6股?
呢個問題真係第一次見
因為我個pps係用另一個戶口(基本上唔擺錢) 所以用呢個會有風險
我唯有set standing order由擺錢戶口過pps戶口
再pps自動過 但都要等自動轉美金
巴打可以諗下供3140HK 領航標普500
係voo既 HK版
每個月個供既效率會好啲
可以做到500usd 3800hkd
買160股左右既效果
不過比率就由voo既0.03%>0.18%
但美股要計埋換匯因素既手續費
你可以諗下邊隻岩你供多啲
會唔會加開上限1500 美金隻
btw 供1500 即係幾多錢
懶得計
一個月月供美股$2000 有冇得玩
會唔會供太少
你地玩開幾多,HKD計
咁呀,開返個戶口先、你地網上開?
網上開戶嗰時揀咗普通 有冇得轉密密trade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞