致富月供美股

1001 回覆
50 Like 21 Dislike
我整唔係唔得
但致富個list有Netflix Amazon堆大牛股
一隻十年40倍 一隻十年13倍
而巴郡得3倍都無 但巴郡都係跑贏到SPY
所以個表會好扭曲
應該無乜新手參考來月供既價值
最後要靠自己對個股既分析
先會簡到自己岩既野
Btw 巴打可以試下用yahoo finance
佢可以整埋圖比你去比較二隻股/ETF既升幅
應該幫到你 如果真係唔夠用我再考慮下
Update 左個月供ETF list 加左盈富 A50 滬深300 同國指
仲有全部ETF既每年收費
今次可以排序去比較唔同時期表現同費用

https://drive.google.com/file/d/1Huf-U5N7PVT5_yggJd6h7GHTjGEF2rOf/view?usp=sharing
搞到好似Kickstarter咁
Thx巴打yahooo係咪都睇到派息紀錄
想搵隻一年派一次或唔派既供
月供淨左既現金有冇利息
郭董親自教你用致富
應該係350 因為如果你供既錢唔夠買一股會自動停左月供個隻股 而夠一股又未夠兩股既話 啲錢突左既錢會退番俾你 好似係咁
性質唔同又冇得比嘅
問題係點解牛市嘅國債比起港女仲高回報
350啦 唔夠錢點買呀
2669 1755 3319 2869 之類

Btw 想問個弱智問題
美股果度月供個額 同港股係 分開定合埋計
想自制物管股etf
港股d 回報似債券,但波幅大

暫時唸住一個月 3-4 隻咁去
本身諗緊用邊間證劵行月供
見到呢個post 郭董親自咁有心答問題
我就知要用致富了
介紹人可唔可以寫郭董

另外本身有d股票係中銀倉
想問下點樣轉倉去致富呢
麻煩哂
賣咗去換美股
大家每個月月供幾多錢美股?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞