致富月供美股

1001 回覆
50 Like 21 Dislike
點解我一買就18USD手續費既
想問開户口有冇最低存款要求?
收股息稅30%係美國法例, 美國IRS連毒梟都會追佢稅追到天腳底, 你邊度走得甩
thanks 希望快D有啦,trade果陣望住其他網即時報價入貨真心覺得怪怪地

同埋10美金一次commission真係貴左少少,一係就set trade多過唔知幾多次先10美金,其餘時間就6-7美金一次我覺得acceptable好多
都想支持下,月供以外都用致富
想confirm 下,買ETD係咪係都係最低USD10手續費
ETD收息係咪全收,唔會扣任何手續費
依個咩問題黎 交股式稅係人地國家規定 想唔交好簡單你買個間唔係美國公司咪得 仲有玩美股你做咩諗著收息
成功開咗戶但miss咗開戶優惠,期待嚟緊射貨優惠
郭董,點解CS同事話解鎖份表一定要親身落分行簽先生效,唔可以簽完寄返去。
想問下我今日網上開左港股現金户口,如果想買美股係唔係要開保證金帳戶(環球帳户)?
1萬蚊已經經ATM過數 連同戶口補充資料經APP上傳了,咁係咪遲D填埋份解鎖表郵寄返去就完成晒?
另外想問葵芳分行係咪短期都唔會開門?
謝謝郭董解答
親身開係唔係唔使10000?
謝謝解答
有無人可以講講致富港元兌美元 匯率係幾多 想同銀行比較下
係 簽名就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞