想問下香港有咩indie band好介紹?

756 回覆
32 Like 4 Dislike
smoke in half note
Clave正呀上次搶耳好撚好聽
Cigarettes after sex
mla
False Alarm (indie rock)
Ketchup (英倫搖滾)
Pixeltoy (電子)
Stealstealground (電子民謠)
Science Noodles
Teenage Riot (indie rock)
Whence he came
粉紅A (new wave, post punk, indie rock)
假音人 (indie rock)
係嘅 佢哋都唔想玩重複嘅野
Maniac唔係Metal
啱啱聽好聽既
但聽聽下覺得首首都一樣
Stereo is the answer
Andy is typing
Speaka
電子嘢 聽 《中E》
儉德大廈
光復香港由港足做起

We are Hong Kong 🇭🇰🇭🇰
Ole ole ole

本谷旨在有興趣睇港足港超或者有睇開的球迷入嚟討論波經。以老帶新,由資深球迷帶新手球迷入門,交換資訊,降低香港睇波門檻,等愈來愈多球迷入場撐港足,重建香港球巿

光復香港由重建港足文化開始
Tg: https://t.me/joinchat/LCJafhSHT6-AthgR0r3GUQ

Ig: https://www.instagram.com/p/B6WJbUjnBHP/?igshid=1isl7odu4ze6x
整返幾隊女主音先
ios,小紅帽,及時雨呢啲大家都應該認識
新啲嘅有Clave,FIESTER同二丁目
strange lives
香港band嚟講ith同支那soap既live質素係最穩定
可惜一隊越嚟越少show
另一隊就…算啦 屌你老母
欺勢霸權 掌握兵權 民間 兵荒馬亂
ccm收皮之前都係redline
雖然佢地自由度比較大
唔洗做太多商業嘢
但始終都係有公司 唔會計indie
夾indie為搵錢
唔好再提逆流啦 indie之恥
點解?
係,你啱
自膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞