從金融轉戰OL市場 堅持直播試衫吸客 上環開舖月賺百萬

547 回覆
94 Like 152 Dislike
你保費好貴?買左大plan?
唔係幾明
每件都獨一無二 點解要製衣廠
都係無野了 自膠
又話 驚人撞杉 又話 獨一無二的設計 一年出400幾款
但每月賣3500條...
同一個pattern嘅裙淘寶成版都係呀
自家設計
笑大人個口咩
其實呢間 睇落算係落手落腳啦

fb 大把大媽去韓國買貨直播,乜value 都無齋代購咁款都賺到笑啦

樓主呢單自己搞埋 design, 你話hea design 都叫多份value, 人地睇得中個market trend 就抵佢賺架啦

唔明有咩好屌
其實呢行本身就係咁
絲打好嘢 其實呢間鋪頭嘅定位係唔係俾啲冇錢買外國brand 但又想著外國design 嘅妹妹仔 不過呢間野藍底 希望妹妹仔以後唔會幫襯啦
選港姐果個蔡嘉欣?
今年簽左俾Cctvb
就係因為食水深先多人落搭,呢d就係marketing
賣平覺得係cheap野,賣到貴一貴就爭住要
既然大家都係mic
幾舊水我上樂天買日牌唔好
梳囉 男人唔熟
係囉公道啲講,香港都冇製衣廠咁滯,
你想人哋創業嗰啲去邊度做到貨?
俾人話係打手都要講
我有其中一個老闆嘅私人ig 雖然唔算好熟
但都有睇過佢啲story話捐錢去星火
甚至講到有員工嘅朋友被黑警拉咗跟住佢去幫手搵辦法保釋
唔敢講佢係咪深黃但起碼唔係藍囉 如果只係為扮黃cap生意 咁都冇需要喺個得5,6百人嘅ig private a/c老作啦

當然我冇cap screen 你哋可以話我係9up
打一句「間嘢好藍」其實好容易 但話佢係藍嘅人又係咪真係已經fc?!
我都睇得出佢嘅所謂design都係左抄右抄所以唔係話好欣賞佢呢間鋪頭
但如果佢係同路人 我覺得唔需要特別去踩佢
賣成600 賣貴10倍
fund house ibank pb全部真金融人都會直接講自己做咩

會話自己做做金融既得保險/倫敦金
上得支那01出鱔稿
邊忽黃
Push
支那01
堅持直播換衫
藍底店 睇唔過眼又搵多條抄款

Myaleshia

Claudie Pierlot
不過都抵佢賺錢
個web, product photo 都好靚
包裝得幾好
睇下留言啦
佢d所謂design唔係抄就係淘寶有既款
樓上有絲打話因為遊行比佢炒左
有冇人知黃定藍
Asos仲靚呀
咪玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞