從金融轉戰OL市場 堅持直播試衫吸客 上環開舖月賺百萬

547 回覆
94 Like 152 Dislike
講緊日做5萬生意,得星期六日到數
女人錢真好搵
打手post
之前有睇過佢哋啲衫又貴又特色
唔值呢個價囉
巴打食開屎?
捐錢比火星,轉頭比錢支那01賺,係咪傳說中嘅食兩家茶飯?
做個訪問者... 又唔係幫01賺錢
需要無限上崗?
見到咁多抄款講個事實出黎姐
未必係因為酸既
想問下香港本土制衣廠有邊幾間?我見宜家好多印t都係拎上大陸印
咁講你仍然唔知抗爭同黃係乜嘢
同杯葛紅媒嘅意義
01 賣港到,累到成格巴士手足嘅人被捕
又影人地相
真係黃,點會接受到01訪問?

仲有同你自己或者你老闆睇下自己個IG
612 85 1111 1112 po 乜過撚嘢
人地打生打死 自己喺度beach
其實咶話自己黃 冇人屌鳩你地

拎黃嚟講 盞自己on9
silm 又唔係silm
同時又唔係有肉地果種
老實說啲款都幾靚啊
藍扮黃店
有frd喺入面做 佢地出post話門市罷工日唔開 但坐office嘅繼續返
老世勁假 成日係背後話自己啲客
仲有話佢地好度縮 唔肯比錢啲kol宣傳佢地啲衫 有啲老世唔中意嘅直頭要佢地影完相寄返啲衫返去 我聽到直頭反晒白眼
聽講之前啲衫好多都係上外國網買直接寄去大陸廠整 仲要食水勁深
亲!即拍免運費
生涯最高果個月
全部淘寶貨
R定C
件衫咪值一百幾十 駛唔駛咁cheap 啊?
我諗等你地大個d就會明
件件都五六百蚊咁都覺得自己平 咪又係同zara 咁上下
both
講真唔係fast fashion 條supply chain 係要半年

由0開始design 到批fit 辦加批料起碼3個月
廠做加走貨又要3個月

如果一年400款又真係佢設計晒既,佢應該有一team設計師係外國。
500蚊條裙養到一team人?唔洗食飯?
肯定一大部分係抄加冇乜qc先可以咁快啦
以前上過去一次
當時佢得幾款衫 我又search過淘寶冇果款 應該唔係淘寶貨 咪上去睇下
點知一摸啲質地 不了
賣5、6百俾淘寶質地我?
5、6百我買zara好10倍

後尾佢多左好多款上架就發現佢成日抄款
self portrait老是常出現
然後抄啲以為冇咁多人留意既款就過到骨
(sor for比較舊 見佢抄款已經冇再follow佢)

水人一次比一年保費就單月收入高囉

信佢買左單就真係多撚謝變孤兒單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞