從金融轉戰OL市場 堅持直播試衫吸客 上環開舖月賺百萬

547 回覆
94 Like 152 Dislike
淨係睇個標題我已經唔多信
以前去過中大搵布料,行咗幾次都未行完因為真係好撚大又亂,圍住中大仲有n多間布料鋪
搵真皮/仿皮去龍頭,淨係搵仿皮就上花都,五金/輔料/嘜頭周圍都有咁濟,要喺廣州砌個名牌銀包手袋話都無咁易,成本係1/10都唔洗平嘅牛皮十零蚊/m2 到外國進口貴價皮幾百蚊/m2 都有(無記錯的話,大陸用平方米,香港用平方呎計)。洗幾舊水買塊靚皮,搵間工廠叫佢打個名牌款版,比200蚊打版費,1000唔洗搞掂一個名牌銀包
所以廣州可以話係全球最大嘅服裝/皮具批發城市
香港人去韓國好鍾意行韓國東大門其實廣州都有u:us, apm(apm新開),一件衫可能只係貴韓國幾十蚊
浙江啲服裝廠手工聽講好啲,但料就一定係廣州最齊
平時買開二千蚊
間鋪就五六百一條
咪一次買4條囖
合理啊
第三件嗰條裙咁似Valentino嘅
可理論上歐美日韓都係比較早發展嘅工業國家,話唔定審美觀會受呢樣影響,咁中國未開放嗰陣香港梗係跟歐美日,至於中國雖然開放咗,但審美觀始終受農業社會影響,香港就正正夾喺兩者之間。
Btw有好多大牌子都係喺中大買布,只係做熟咗搵好咗啲大布廠咁解,然後啲褸係拆散唔同大陸工廠做完運返法國/意大利縫返埋一件衫再自己釘嘜頭就話Made in France/ Italy
樣靚著咩都靚架啦
開ig shop都算啦,平買高賣,用自己打名氣
2個行外人創業吹到搵紐約設計師年出400款,月銷150萬就真係吹撚大咗
佢啲wrap dress我係pull&bear或者買brandy melville都平過佢...
你老尾西做女靚少少搵錢真係好撚易
呢間個星星裙ig廣告成日彈出嚟好煩
係咪即係敦倫金?
其實好多都係大6廠做 淘寶貨色 講到懶高級又成班傻西衝去買
借個位嚟推推 高質po
[突發]即時解決學生溫飽問題 請學生食飯
https://lih.kg/1776541
Myaleshia

Sandro

Myaleshia

Self portrait
我屌
我岩岩睇都搵到幾條炒designer brand
其實designer唔太貴,年年咁多design 畢業
搵個不知名fg designer有幾難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞