從金融轉戰OL市場 堅持直播試衫吸客 上環開舖月賺百萬

547 回覆
94 Like 152 Dislike
大陸整,qc好quality有保證既話又唔覺有乜問題
可以唔洗討論
上過去試衫
質地好差
女人衫係易搵,好細既舖都會有客因為唔會撞衫,cheap料都冇所謂d女人著半季就拎去回收箱
有個網叫fiverr/ freelancer, 搵個美國/英國/法國設計師都係一千幾百嘅事,叫佢設計十款,再溝啲廣州u:us貨,拆嘜頭上自己牌子,再搵啲啊姐改下cutting,就可以話係外國設計師啦,撚有人睇得出咩
你知唔知一個設計師設計完仲要揀料,廣州中大紡織城行3日都行唔完,一年出400款即係一季出133款/每曰一兩款,仲要淨女裝?唔好玩啦
咁落力俾錢賣廣告
d衫幾靚
申:巴
當每日預約30客,開足31日,9成人會買,月賣3500件。

即係平均每個人一次買4件
成日覺得佢係將歐美同韓國啲design炒埋一碟 再加啲少女甜美風 最尾搞到不倫不類
真係有購買力嘅女人入黎睇啲打手真係笑一笑
擺到明吹水同呃水魚
買嘅傻閪,信嘅都係傻閪
唔知佢咩價位,一睇圖就覺得北姑& cheap

無錢買衫嘅妹妹
我推介你地等Sandro, Maje呢啲OL品牌減價季節買
千幾蚊質地靚、啲款唔易out可以著三四年

打本土之名、cap水為實嘅野
呢啲衫新之城大撚把
唔理你黃定藍 cheap就係cheap
如果老闆同員工睇到我呢個comment
「屌你老母 想上黎連登乞食同上位?
過主啦乞衣
罷 買 藍 店
FC?
都係俾啲20歲頭小妹妹著 拎得名牌都唔著佢啦
屌,講到基金經理以為ibank fo/asset man啲sales
Can’t agree more
應該係普通公司嗰啲

食屎啦
係抗爭初期佢地走左上去廣州合作
有一日係發生大獲野既
個晚佢地出post 埋小紅書 寫哂簡體字
我留言話寫簡體字 就秒del
本來都鐘意佢地d 衫,個次即刻秒unlike
唔撚知以為你係誠哥
之前比人踢有條白色lace 裙爆抄ted baker 抄到一模一樣
咁似大陸嗰啲賣衫方式
我好耐之前係ig廣告見到,覺得幾靚㩒入去望下,得廣告嗰張ok

不過百貨應百客,加上佢聲稱啲size係就返香港女仔,同埋幾百蚊條,真係幾適合啱啱出黎做野嘅女仔。

如果有返咁上下budget,我諗都未必會買。

利申,唔係好鍾意fast fashion,寧願買一條貴嘅著耐啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞