[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (44)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
戰術都要睇班球員咩料架叫哥迪奥拿教就可以赢南韓?
血統論ge話 武女都一樣係回人 唔應該踢蝗隊
咁你又客觀d 志厚
係訪問入面佢地都唔太記得灰熊 孖奶 肥軒呢d同佢地同輩ge球員全名啦
佢地兩個都係波牛 可能真係冇咩心裝載呢d野
佢地係特登扮唔識Gary white(陳七狙擊過Gary white 所以冇可能唔識佢)
但睇落似係真唔識麥柏倫
見偉豪都係嗡麥柏蘭先
佢地踢完波都要湊小朋友
仲有可能佢地做個行厭個行
未必得閒留意咩名啦 可能記得係芬蘭佬就真
最難得係d球員接受訪問都會主動讚麥sir
話佢會做針對部署 等等

就算金同Gary white個期 d球員多數都只會話教練希望我地點踢點踢
根本大部分球圈人都覺得自己勁過入籍兵
以前班人成日暗串正氣馬同羅素廢
點知人地打打下都有代表作
我諗如果芬蘭佬係1-2年前上任都係會係咁用入籍,不過依家入籍老退又加上青訓都幾爭氣,先做到依家咁
無錯 戰術真係要靠班球員有戰術素養同技術基礎配合
要下兩場對蝗蟲日狗打控傳都得架 但可能大敗一場 柬蒲寨有辦你睇
我以前撐金個時就係講如果想打控傳 係要由球會同青訓開始培養
而唔係國家隊練兩三日波就叫人打控傳
以前波台好多人都笑小明廢(包括小弟)
但而家就係度懷念佢 事實人地起碼有態度
香港joke球
佢講出黎知唔撚知魂
就係佢地班撚樣當東亞運金牌係condom個個轉撚晒行,留低既就好似佢自己咁又浪費球員最當打果幾年,咪搞到咁多年黎香港隊青黃不接靠「非華人」「外人」既入籍兵頂住,呢個局面佢地有份造成
係,其實有 d年青球員今季先做到埸場正選
上季前段均仔少正選,因為有澳門球皇場場正選
都要睇實力
平咩衡 根本就係d 人退步哂同球會唔放人
金狗年代既黃金入藉一代全部後生十年睇下會點出最多咪傑志 樂仔 粗口輝正選
自己爭氣啦
仲成日開口埋口華人論

成個港超華人化冇外援
比你自high埋好唔好

不求進步只求安逸
偉豪南華時期至之後一季睇唔起羅素架
言語間感覺佢係覺得土炮中堅比羅素好
當李可有中國血統就話人地係中國人,但係對手有混血就話人地係外國人
完美體現雙重標準
有d人又話外援為左外流先入港隊踢落力踢好波

又唔見華人會有咁既心態
你踢好波都有機外流啦

唔好諗住入到港隊就求其踢算
牙碟
呢個思維真係死得
入籍為左外流所以搏命
本地不求外流(冇上進心)就hea踢、渣流灘
全個身都正
的確嗰時嘅羅素打得唔好,但人地不斷加操,而家真係好咗好多。
未退役已經變咗明叔廢老
但係羅素呢幾年係踢中甲中超,點解仲要jer住舊時既羅素?
唔講以為佢以前踢開英超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞