[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (44)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
這麼有層次的球隊
dllm, 支那個隊咪又係主力為主

選少個 艾克森 就當自己出B隊
呢班人蒙面蒙得好型
少爺
咪臭係,14億都要歸化,好撚垃圾
hk01搵7爺同偉豪做訪問,感覺佢兩個仲係jer住白咖喱唔放
如果一定要搞賀歲盃
是旦請隊係旺角場踢, 超低票價引多d人撐下場算
足總董事會 貝鈞奇:省港盃暫緩!
12月12日(四) 19:28

香港足球總會周四(12日)召開董事會,討論多項盃賽安排。據足總主席貝鈞奇透露,備受關注的「第42屆省港盃」將會延期上演:「目前『省港盃』嘅情況係暫緩,唔係唔踢,只不過唔係喺原訂嘅日期舉行,呢方面要再同廣東省足協再傾。」網上近日流傳「省港盃」將會在廣州進行兼以一場定勝負,意味著傳統以來的「主客制」將會取消。對此,「貝主席」表示:「曾經有咁嘅考慮,但係對方都話再拖一拖時間、睇定啲先,我哋會爭取番主客制。」

「鼠年賀歲盃」方面,「貝主席」強調一定會舉行,惟戲碼仍有待落實:「『賀歲盃』我哋原本係預算畀香港飛馬申請,但係佢哋撤回咗申請。原本想打單頭(一場過),但係FC東京輸咗波,導致邀請唔到佢哋。我哋都有邀請過其他外隊,但係依家未有其他外隊嚟探路,亦未有答覆。如果有『飛來蜢』嘅話,我哋都會考慮,最壞打算係港聯對港隊,頭場女子隊打場波。」至於原訂9月下旬舉行的「賽馬會社區盃」,目前未有復辦時間表,而該項賽事的獎金如何處置需進一步討論。
執柒咗隊閪馬佢啦
大陸佬啲目光真係好撚狹窄
係都要突顯人哋嘅血統
見到人哋踢波叻啲就搵啲位寸吓你
「嘩!原來混血嘅,車~」
好似執撚到寶咁
成個國家都行大民族主義
酸一個國際化城市多民族融和
真係笑撚死人
Alex完咗支那約未?
最爆笑係自己又要用入籍兵
唔係呀 有港隊都幾好 對手無論係港聯定外隊都唔重要 叫座力唔會多好多
依家可以俾麥狗練下兵之餘 我地又可以入場唱歌嗌口號
白蛇捉猶戴呢隻鬼已經名留青史 都過左去 洗唔洗咁怨婦
血統論既話踢左張拉莫斯出支足先啦

自己有外族血統果時就中國係多民族國家,到香港有入籍兵就拎血統黎講
起碼都整番個國際賽啦
但呢隊韓國都好強
升班附加賽就聽過
越線又如何?就算匪歌法過咗,喺外地噓,你咬我食呀
佢哋嗰買提江咪又係維吾爾人,講血統佢仲近吉爾吉斯嗰邊
支那5千年文化 不嬲用來搞笑 被蒙古 滿人入侵可以係自己國史 如果用佢果套血統論述 支那應該變好多個國家
請教各位big巴打
日本女足同中國女足
你地點睇
賜酒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞