[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (44)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
【東亞盃決賽週放映會 ─ 香港 對 日本】

一年前,香港隊在外圍賽擊敗台灣、北韓及蒙古,晉身2019年東亞盃決賽週。港隊過往曾兩度打入決賽週,惟均以第四名完成賽事。今屆賽事正於南韓釜山進行,港隊雖然在首場賽事奮戰下以兩球不敵東道主南韓,但在餘下兩場賽事仍有機會取得比以往更高的名次。

作為香港人,我們當然要全力支持我們的代表隊!雖然並非每位球迷都能夠跟隨港隊前往釜山作客,但為了讓各位街坊市民都能夠感受到港隊賽事的熾熱氣氛,我們的團隊將會於堅尼地城舉行放映會,直播香港對陣日本的賽事,詳情如下:

比賽日期:12月14日(六)
開賽時間:下午6時30分
放映地點:堅尼地城站C出口
直播賽事:香港對日本

歡迎各位西柚同球迷過嚟睇直播,為港隊打氣!

============================

梁晃維 | 候任中西區區議員(觀龍)

//意見反映 個案跟進 社區投訴 改善環境//

Facebook 專頁 | 梁晃維 Fergus Leung

電話 Whatsapp | 6075 9926

電郵 | fergusleungfongwai@gmail.com

#中西區 #觀龍
#梁晃維 #FergusLeung
#香港隊勁揪
井川真係
啲北佬都唔係純漢族啦,哂氣
参加佢talk show既費用
神養住班人就係為左做打手幫佢做輿論帶風向ja ma
睇左條片 串過馬撚
當年直頭話世界盃外圍賽係細比賽,所以歐沖唔會參加
均仔呢1年成熟左唔少,早幾年由18歲開始有啲停滯不前既感覺
佢兩個啲訪問講黎講去三幅被

香港隊需要華人教練、華人球員。
佢兩個反左金先屌入籍兵問題啦明明kim sir就係第一個唔睇表現只揀入籍既教頭

Gary white同麥柏倫都起碼有揀d後生入去,而廢金係主席fit果時又唔揀
10東亞盃係日本購物唔洗你教
Again and again 血純論真係好悶 有料嘅入藉贏到你本地就應該反省 就算麥里奧再廢 佢個身型事實有幾多本地有 有幾多落選本地嘅係真係滄海遺珠
均仔今場淡定左,對抗性明顯好過以前,但尾段有少少唔夠力
體能可以提升,之後有新入籍前鋒怕港隊企唔穩,反而羅梓傑仔果 d閘位競爭細好多
幾時講
其實想睇下均仔龍仔黃威對日本打成點
華人球員都冇幾多個會反省

少爺仔之前訪問話麥蛇鐘意用硬淨嘅中場球員,所以自己冇得踢
講真咁點解你唔加操練大隻啲
就算爭唔贏羅拔圖,都可以同黃洋、樂仔爭下吖
連同一聯賽球員名都唔知
感覺佢當自己係前輩球星,睇唔起年輕過佢嗰班,好老屎忽心態
港隊依家要揀一個box to box一定係樂仔第一

都要反省下點解港超正選可以狀態同能力都輸比一個中超大後備...個聯賽水平真係低到...
https://www.youtube.com/watch?v=g3rEoNn4KwI
一提到白朱麥就酸到喊但又唔敢提kim
明明今次係近年最少入籍一次又絕口不提
(包埋歐冲)開口埋口華人華人華人華人華人,国人先當人

牙kim名言多多,loop多次
「如果我踢比賽輸了4球,我實在沒面子去乘地鐵。昨(前)天,我很難鼓起勇氣踏進地鐵回家去,我感到羞恥。你們知道昨(前)天的情況嗎,沒有球員感到羞恥,作客輸0:6後也是這樣,我真的很傷心,但我仍要選他們進香港隊,因為他們還比你們(東亞運隊)優秀,我希望你們再進步,將來挑戰老大哥。

球場英雄地,有能者居之,係咁多

近年因為香港民族主義興起,香港隊大受關注
你地啲老屎忽先有冷豬肉分有得想當年咋

01呢條片夠實在,將野狗系點吠表露無遺
野狗報吠都算,仲要包裝到咩為公義為程序先嘔心
其實操fit一個人理論上唔係最易架咩 比起技術呢啲天分主導嘅嘢 如果整大隻就提升到overall嘅話點解唔做
少爺練好啲ball control 好過操飢
少爺仔又係酸到喊
比xx反cup之後訪問,就開口埋口華人華人華人,港隊踢法逼害佢
入選東亞盃tko訪問,就開口埋口華人華人華人,今次少入籍~!@#$%^&*(^%$#@!

羅拔圖黃洋樂仔,你是但爭贏一個咪有得出囉

比台仔撞飛唔再笑你啦,球迷飯聚張相又點兜呢?
以前覺得少爺仔心態會好過其他華人
點知原來都係咁怨婦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞