[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (44)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
少爺仔老豆都係高水平運動員 教仔方法同其他怪獸家長會唔同ge
啱啱見到置咗頂,笑死
子彈好多時都好急,有機會就射左先算
其他運動都有津貼少少錢養住,仲有PLAN好哂退役後既出路
足球真係乜都冇,俾你都唔會簡啦
Chan Siu Ki

十年,一個足球員嘅足球生涯應該只有一個十年。
付出過,享受過,失望過,上過天堂也感受過地獄。
轉眼無憾的十六年,是時候了.......
7爺退休?
Chan Siu Ki
6分鐘 ·
十年,一個足球員嘅足球生涯應該只有一個十年。
付出過,享受過,失望過,上過天堂也感受過地獄。
轉眼無憾的十六年,是時候了.......
球角球反擊真係
七爺踢多一兩季先啦
中國一場傷兩件,一個仲要退隊
一個時代的終結
我地會永遠懷念你, 柒爺
做教練
柒爺可否不要老
是時候踏入第十七年了
東亞盃同分先睇對賽再睇得失球,所以冇咩點
唔係話羅素 係班支那仔點解會同日韓果班差唔多數據
靠對面OG
尋日南韓有下回傳都有少少驚險
狂斬中腰波搏佢地手腳唔協調
又黎
明報淨係話球迷背對球場,好似冇報噓匪歌
香港對南韓的賽事,在賽前奏中國國歌時,現場的香港球迷噓中國國歌,更大叫「光復香港,時代革命」等口號,事情被韓國傳媒報道。有內地傳媒報道此事,指香港球迷不知悔改,多次噓國歌。

香港球迷噓國歌和叫口號一事,被韓國媒體《京鄉新聞》、《Best Eleven》等報道,但他們只是中立地描述事情,指香港球迷希望在國際賽事上得到更多關注,並簡述近期的香港民主運動。

不過,中國新浪網就認為香港球迷丟了國家的面,令醜事外傳,他們報道標題為:「不知悔改!部分香港球迷再次狂噓國歌 引韓媒關注」,指:「亂港份子,不知悔改,一再越線」,更列出了香港球迷多次噓國歌的事件。
是時候踢龍門?
前中後你都踢過晒
如果有得自己整人就好了
港隊得一條友咁空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞