Foodpanda 步兵/單車兵/車手 (11)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
仆街啦,今日行咗十幾k行到腳跛,仲慘過行一轉元荃古道
行到想喊

17張單竟然有13KM,係咪有啲太遠你唔轉走咋
同埋呢個係計直線距離,一啲都唔準,而且仲未計你行去鋪頭個距離,如果你有用google map timeline,你會發現可能行左超過30KM
係,佢gps d位成日都錯,錯親都係遠變近
有時拎餐好近嘅,拎完餐show客人地址先見到成1點幾k,都拎咗餐咯,轉走又唔係唔轉走又唔係,唯有死頂

總之天水圍步兵一啲都唔好做啦
正常派單應該係我a點拎餐送b點,b點拎餐送c點,c點拎餐送d點......

今日成撚日都:我a點拎餐送b點,然後叫我去c點拎餐送d點,再叫我去e點拎餐送f點...... 真係畀佢玩鳩死呀
屌,做完一單等下一單搵位坐都要聽藍屍廢中9up
咁密口,有都做唔切啦
我係尚德,多數都係坑口有單,
下星期得35蚊,屌佢,可能知道聖誕節多單所以減價
個tg會計搞咩
今日COD deadline
我前2日已經交咗影埋收據
佢顯示最後上線yesterday 16:31
即係點 想拖我服務費?
有無新界西車手係度?
聽人講依排係咪好撚少單?
做FOODPANDA做到搵返自己條狗,感動

送餐遇5年前熟悉眼神 外送員淚:謝謝工作

https://today.line.me/TW/article/loOneB?utm_source=copyshare
有無手足有天水圍攻略,例如邊度啲單唔會行好遠
今日星期日無上線好正常
同埋DEADLINE 唔係星期四咩?
我脾氣唔好,如果遇到會直接D7佢
然後再喺支援瘋狂開單
我13號星期五入 佢最後上線星期六
你係唔再撈?
不過會計一向都等幾日先覆,不意外
頭先有張單1.2km,叫耳筒仔幫我轉走,之後半個鐘都無單,唔知係咪耳筒仔搞鬼
佢無聲明到轉走會break三十分鐘
我想知係其中一程多過1km就可以轉走?
見好多師兄會企天一門口
係,頭先行過都見到成班熊貓
新手想做 有咩要注意?
想做旺角去邊等單好🤔
撈呀 上次send完一日就覆
呢加上線又睇唔到我信息 想點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞