Foodpanda 步兵/單車兵/車手 (11)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
可以叫佢比你送左第一單先,佢會幫你hold住
等接單,去到我會望下有個外賣紙袋未,有就問佢有未,唔見就睇下佢電話預計幾時有,再等下先問

唱定$500散紙找錢

睇左介紹未
多謝樓上兩位ching解答小弟好詳細
連登有愛
祝ching更更有單接

Btw介紹係咪講緊佢youtube條片?
有半條片都係提醒騎兵師兄注意交通安全
有幾條,成個流程有齊晒
去到食肆就噏單號,有括號括住的number,問下d呀姐有未

同埋睇清楚app有冇多行字叫你向顧客收取現金,先好問人收

客人個gps成日都錯,要自己放大地圖睇清楚
多謝ching們咁有心教路

話說係咪帶定尿袋會好啲
開gps好食電
帶埋穩陣 等單果陣都係篤電話
我就用後備電
尿袋要插住線,有時要擺褲袋,有時要拎出黎,會好麻煩
個app setting有得揀聊天室要咩語言,揀英文應該多數都南亞CS覆
收到哂
多謝師兄s
有無師兄成日睇電話搞到仆街?
今日仆到手掌流血
hsbc 的cash deposit機可以入cod?
好旺,半晝做左13單行撚到我癲
清,買個掛頸防水袋,好有用架
屠寶賣35人仔,方便你做千手觀音撚電話時用

如果放響褲袋um來um去,唔係人仆街就係部電話仆街架喇

好主意
無用屠寶,行街見到先買
今晚唔夠熊貓,單接單,好多都遲咗送到
我想問 我拎住袋野食
錯 Pin 耳筒 Cancel 左
要還比餐廳?
自己處理(食左佢)
其實件事係咁 個客錯 Pin
然後好死唔死係 Pizza Hut 今日勁多單
我 Delay 左半個鐘先拎到
佢地址 1.1 KM 諗住搵耳筒轉走
點知佢一野就 Cancel
我都唔好意思 打多次比個客 Say Sorry

想問咁 Cancel 既如果客用信用卡係咪會退返錢
唔關你事,你袋半張單錢 同處理d野食就得
陰公我 Miss 左
響 Puzza Hut 卡左半個鐘
然後拎完得半張
最後成節做得兩張
準備搭返樓下做最後一粒鐘塘水更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞