Foodpanda 步兵/單車兵/車手 (11)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我今日1點到3點都有4單喎,雖然有兩單係頌富去天晴,行撚死人
可能我個位風水唔好
想問下土瓜灣包唔包埋紅磡黃埔架
咁唔清楚喇,好似都唔覺有單車兵
點解啲耳筒仔咁撚多殘體支那人

仆街啦,真係畀佢玩撚死
頭先有張孖單,拎住第一單大袋食物去到第二單鋪頭,老闆同我講佢地今晚熄咗機,唔接單啦,仲叫我睇下部機,我諤然,搵耳筒仔,之後行返去相反方向,白行好多路

屌佢,個系統係咪智障架,人哋熄咗機仲派單畀人
天水圍夜晚9-11有無單?見到有人掉更出嚟,諗緊要唔要
有,做咗幾單天一喇
前排裝修旺季,試過有幾間鋪話部機俾人打爛咗,收唔到單
爛咗都應該開唔到機接受唔到order先係
有少少興趣,想問天水圍踩單車接單,怕唔怕俾人偷車ga?
當然唔係,只要商戶無撳拒絕就會刪除將單,而且好多時你收到單,間鋪都仲未收到
*當然唔係,只要商戶無撳拒絕就唔會刪除張單,而且好多時你收到單,間鋪都仲未收到
你最後個case好似可以要求轉走
個耳筒撚取消左張單 叫我拎住等消息
問佢點搞又十問九唔知
師兄如果係自僱的話唔使怕佢,態度兇啲,你想點就點。
換着係我,直接cap圖,影相,走人
原則上電話打唔通live chat冇人覆敲門冇人應,你就可以報俾cs
十分鐘後喺門口擺低袋野cap圖俾cs
張單cancelled,袋野就歸你,就走得
唔好再on99等成粒鐘
係啫,無理由無開機都預設人哋接單架嘛
foodpanda嘅辦事思維唔係一般正常人可以理解
一個月總有幾單去到商戶先發現部機無電
即係搵著啲外賣仔嚟搞啫
外送員可以拒單、不用穿制服了!foodpanda「放寬承攬準則」即日實施
https://www.ettoday.net/news/20191205/1595278.htm

係咪on9架,香港反而倒行逆施
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞