Foodpanda 步兵/單車兵/車手 (11)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唉我今日都好黑
十二點十派餐遇著個客 No Show
Cancel 果下岩岩好一點冇埋張三連單
然後四點幾有張單個餐比上手拎走左
又少多張
今晚發生咗件怪事
接咗台式飲品的一單,用咗6分幾鐘行到鋪頭,到門口見到已經整好咗,拎部手機出嚟想撳提取,點知就爭兩秒顯示張單cancel咗,我就同店員講個客cancel咗張單,店員就睇下部機,就話無呀,仲show部機畀我睇。之後我就即刻搵耳筒問佢發生咩事,一輪我問你答之後,簡單咁講就係張單太遠1.7km,轉走咗畀另外的同事拎。

心諗:咁你又派畀我,我嘅位置唔固定啫,食肆同客人嘅位置距離係固定架嘛,一早又睇唔到,我行咗六分幾鐘先睇到太遠,熊貓係咪以人手執單畀人架,個系統咁智障嘅

最後同返店員講會派第二個同事嚟送
蠢,打死都囉左先
求接更
葵涌步 12月28日星期六 2100-2300
屌熊貓個奶,葵芳->麗瑤邨呢d秋名山兼懸崖單都夾硬俾步兵做,又唔見佢自動幫我踢
我就倒撚番轉頭,去到舖頭,個店員話個客cancel左張單,我要通知耳筒撚cancel.

BTW, long time no see大圍火炭步咩野環境呀?
大圍長做都係,平均一個鐘2單
我呢排葵涌步好撚鬼,我響荔景行落去打咭區邊界早3或15分鐘打咭,就會有一半機會收到麗瑤懸崖單,一次係葵芳党鐵站紅蝠堂,另一次係葵芳党鐵站海蝗粥店
你行山路上?
雖然都係遠 但狗屋附近入條鐵皮屋村
之後見到間ive後 轉彎直行到尾 有lift上麗瑤
定係你已經行緊呢條路?
我係諗住行車路上架

我估到ive後面葵涌村,中葵涌公園會有路上麗瑤,但夜晚唔敢行

ive後轉彎直行到尾,要唔要入中葵涌公園上架?
唔洗啦
平時都幾多人行
條路叫新葵街 你可以用google map睇睇
清,請問係咪行去呢個位再繼續上就可以搭lift喇? google街景新葵街去到盡頭就係呢張相咁樣
同埋果度似唔似祖堯,荔景DSQ嘅山邊咁樣多野狗架?
係啊 繼續行入去
之後搭lift就直上麗瑤街市果層
多謝清教路
自己住荔景邨都唔知有呢條路咁行

下次麗瑤邨唔踢單,儘量送啦
最撚橙係麗瑤係圈外,接唔到單,如果臨end shift都無所謂,當返屋企,但一開工就出麗瑤邨閪單真係唔知佢攪乜野play
荔景狗屋,翠瑤閣,那景山莊即踢無煩惱
尋晚我做熊葵步都ok, 都係葵芳收,葵盛西/新葵芳花園/葵芳邨派,短單爽好多

不過呢d機會真係粉紅色乳頭
派單係咪跟組派
派左1 2 組先再派比3 4 組
可唔可以解釋下?完全唔明
仆街丫坐左成3粒鐘先得一單,特登行到勁近諗住叫張單俾自己食晏平少少
點知都係派撚左俾車手
咁步兵做閪咩
利伸:堅尼地城步兵
笑料一則 岩岩接到單三間唔同餐廳
頭兩單都等左十幾分鐘先拎餐
最後第三間問完佢仲要等十五分鐘
我報南亞 CS 想佢踢第三單
點知佢兇我踢就停賽三十
咁我就慢慢等個餐算數
反正我做完都收工
最後餐廳仲要遲多十分鐘先出餐
最後全部遲廿分鐘先到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞