Foodpanda 步兵/單車兵/車手 (11)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咪就係

家陣我住荔景,做葵涌步,有時去到果區嘅儘頭邊界位(葵興再上近昌榮路),真係攰撚到要搭巴士返屋企

重話要搭車返工打咭?不鳥
crave50
迎新80-50
因為我食錢機入現金比佢
怕佢 Miss 左睇唔到當我冇入
有輕鐵搭好快姐
thx
同埋想問係咪只可以提早30分鐘知道佢個打卡地點係邊
跟住30分鐘內就要去到
理論上係
正常你去果區既旺區都會係打卡地點
My friend Ken works in foodpanda. His brother has a job interview soon. I said "I'm rooting for you" My brother said "I support you. You got this. It's gonna be ok. I've got your back" His sister has geography exams next edrk so she's busy with revision. I said "I'm there for you. I believe in you" My brother said "you're almost there. You got this." When her professor was tutoring her in geography the professor said "that's coming along nicely. Keep it up. You're learning fast. You're getting better every day. You've almost mastered that" Her tutor also said "now you've got the hang of it. You're on the right track now. You're doing fine. Keep up the good work"
幾時要入錢俾cod?
拎住三張單食物,送完天慈再送天恆,一頭一尾,屌佢老味
拎一次野收三下錢 fatfat啦
如果今次入多左COD錢畀佢,會唔會下次扣返多左嘅數可以入少D?

因為匯豐入錢機只收一百蚊
fps啦
求接
葵涌步,後日星期六(1月4日)中午1200至1400

1200至1300有繁時加$5
今晚真係葵涌步兵閪單奇遇記

第一單: 葵廣癱仔三乾送去麗瑤邨富瑤樓,好在有清教路,就算撚數

第二單: 葵涌運動場泰餐送去葵盛西6座,哎,好彩跟人3尾入,如果唔係真係搵個食蕉開門都難

第三單:落番去恆景商場附近,再爬撚番上去葵盛東盛富樓,屌左一聲

第四單真係要搵黑鬼屌熊貓個奶:葵涌邨商場派膠樂送去葵盛東盛興樓,屌佢個奶,我響盛富出番黎,當時2130,諗住落番去興芳路等收工,佢老味就派張咁嘅閪單,攪到要爬上去葵合街行天梯落番去春葵樓再去,然後又要爬另一條天梯經關帝廟去派餐.

呢個不特止,去到派膠樂見到係兩大袋over 5kg, 我屌柒個耳筒撚話拿唔撚到,叫佢分單,再睇真d原來張單係寫2045出餐,個客等撚左差不多大半個鐘都冇人送,比人踢撚到去冥王星之後落到我手,屌佢個奶,派d咁嘅閪單咪即係跣鳩我俾客鬧啫

送到上去已經2210,好在個客係學生妹,斯斯文文,佢仲唔該前唔該後,冇屌鬼,咁我條氣都順d

一句到尾:熊貓派單組食屎啦
痴撚線,大半個鐘都無人送,仲要咁撚重,熊貓食撚屎,當車手死曬?

最尾無分單?個學生妹靚唔靚
斯斯文文有禮貌,屌table嘅

我都唔明點解無車手接,有冇咁撚缺車手呀葵涌呢d地勢,用平面linear distance計距離真係黐閪殼,話雖直線距離,但已經經過深谷懸崖,我響葵芳麗瑤來回已經大半個鐘,一定收少單。今晚1945至2145,攪撚到2110葵盛西收工都淨係做到4單,屌佢個奶
有分單

但係俾著你係客,俾左300幾蚊,等撚左返一個鐘,仲要分兩次收,又唔知要等幾耐先收到? 你唔屌鬼就一定係聖人啦
如果個客屌鬼我會同佢講事實然後嗌佢短期內唔好再咁樣用熊貓

其實就算個客唔屌我都應該咁同佢講,真係對佢好對自己好,間接逼熊貓改善
我尋晚都係啦,唔夠車手,車手單都畀埋步兵,我接嗰陣已經遲咗粒幾鐘

聽啲店員講有個熊貓原本拎咗又拎返去鋪頭
我估佢係步兵,接咗孖單或者三單,送到嗰單見到太遠,就拎返去鋪頭
我心諗:送得返去鋪頭不如搭輕鐵啦,好過個客等成粒幾鐘先有得食

我就最無辜,畀派單質啲遠一遠遲大到車手單畀我,單錢無加到,又要負責同客解釋又要負責道歉,真係屌佢個奶🐼
佢落單時理閪你係搵車手定係步兵送咩

有時我打電話問客地址,佢好多時以為我係車手,我咪同佢講係步囉,好多都好撚驚訝咁樣

今日葵盛東果間,個app直頭冇show到room number, 我打俾個客問,之後上門俾埋個app顯示畫面佢睇,請佢留意番會唔會地址太長食唔到個room number, 或者打番入room number欄內

講多一句,rr垃撚圾
接孖單三單又唔送果d正一仆街

android rr accept / decline order出唔到客人粒地圖釘又係仆街
高招,但我無信用卡無oepay
留待其他巴打參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞