拍左六年 分左半年 放唔低

342 回覆
138 Like 48 Dislike
拍咗八年 分咗一個月佢已經帶第二條女上佢屋企
所以我都叫自己死心㗎啦
係你嘅就係你嘅 感情無得勉強
一齊加油啦
俾返d 專嚴自己啦 要型d
完全明呢種感受
我都知無得勉強 所以已經無搵佢
唔想比到壓力佢 但又好怕佢忘記我

但我念極都唔明 我地咁多回憶
佢係點忍受到啲片段不斷浮上黎
但同新一個都仲可以咁開心一齊到
而我就完全接受唔到佢以外既人
我都唔敢再搵佢啦
一來要留少少尊嚴比自己
二來我知我既出現會影響到佢既生活
我只好自己忍受呢種痛
但我呢幾日好似就快到極限
好想好想見到佢 那怕只係一眼
咁都叫毛啦啦
因咩事分手
你讀緊U
咁個女仔呢?
岩岩出黎做野
真係好似人咁講 出黎做野就會散
我上一個拍左5年幾散
一開始都放唔低 我都頭也不回 放過佢都放過自己
完左就係完左 再一齊好大機會再散
宜家呢個拍左3年 下年結婚
對我黎講都好突然
明明之前仲好好 日日見
但只係一個月忙到見少左好多
佢就變到好冷淡 明明之前仲好愛我

我忙到見佢唔到 除左mid term之外
仲係因為佢妹考DSE 要幫佢妹溫書
個時勁多Assignment同mid term
Day off就去天水圍教佢個妹全日數

點解佢要係呢個時候鐘意左第個
恭喜你呀巴打
我ex應該都係你咁念
佢都係好狠心 好理性既人黎
分咗幾耐?
多口問句
個女仔有無讀U架咁?
其實佢一早已經嫌棄你,趁你忙嘅時間揾左第二個,呃你行蹤係因為同人出街拍拖
算啦,翻轉頭都唔好要
佢又唔似嫌棄 佢之前真係好愛我
佢妹都話佢有講過驚我出野做野會同佢分手

我成日都好自責 如果我無開ig搵人陪
佢都唔會走得咁理所當然
又係個d 我驚你偷食 所以我要偷食先
俾人中出二十連發左啦
收手啦清

利申 同緊自己講
我知佢有去新一任屋企過夜
打和啦 其實你兩個都無當初咁中意對方啦 唔係點會想搵其他女
同埋字裏行間見到你都幾大壓力 可能要改一改
點解要咁對我
知唔知我為左你 真係盡左力
知唔知朋友同屋企人 我永遠都揀你先

你成日同我講朋友陪唔到一世
係女朋友先會一直陪住自己
點解我聽你講 無識朋友
你反而係最先離開我個個
我忍左半年 真係feel到就快頂唔順
所以先上黎取下暖
我真係好想再見到佢
你讀緊U, 怕咩無女埋身?佢唔occupy曬你成個大學時間、你執到啦。起碼仲有機會識過個

拍拖最緊要既嘢就係有錢、你試吓出嚟做嘢時、你揸波子出嚟睇下佢濕唔濕

其實衝唔衝到1st Hon 同第時搵幾多無咩直接關係,只係影響到你第一份工既見工機會、enjoy下School life; 再唔係搵啲嘢學下,響大學應該有啲唔關事既班,而家後悔
我4年分手 都係用左大半年先放低 個大半年日日都好難受
但無啦啦有一日 有一刻之後 放鬆曬 可以話放低7成以上
宜家日日都好舒服

其實頂唔順無問題既 唔洗急 唔洗勉強自己 因為係會突然間放低曬

同埋巴打既然係有planning既人 不如專注事業先 愛情野擺低啲先
巴打你都講得岩
我都有俾心機 但遇到好多挫折
岩岩見工又抄左
跟住香港又搞成咁 無哂心機讀書
好想逃避下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞