拍左六年 分左半年 放唔低

342 回覆
138 Like 48 Dislike
但你平時係咪太chur 好少時間陪佢? 所以佢先想揾第二個?
比返d尊嚴自己ok?
我另一半最近呢一年因為工作忽略左我好多
而我 最近都覺心灰意冷 開始閃出分手念頭
好撚ON9呀你
出鬼都要
仲要死狗咁
垃圾
呢D諗法直頭弱智
都唔係 不嬲都有陪佢
只係個時mid term忙左一個月就出事
絲打 你有無念過你另一半努力工作係為左你?
我讀書真係好大原因都係為左佢
無左佢 真係無哂動力讀
巴打 明白你既感受
呢刻唔好理佢住 試下好好享受自己既人生 學下同自己相處 努力再繼續增值自己
可能會重新吸引到佢 復合返
但即使復合唔到 你都已經係一個更好既你 無野輸
我同佢依家斷哂所有聯絡
連ig都無follow大家了
就算我變成點 佢都唔會見到
是但啦 下個更可愛 返轉頭都咪要啦 臭架
所以唔好為佢而變 要係為自己而變呀 努力!
但另一半從來冇對我講過將來既野⋯⋯
我曾經問過佢 幾時結婚? 佢淨係話 要草錢
Btw.. 你都幾在乎你前女友呀
真係時間可以沖淡一切同埋試下發展新一段關係
我對上一個都差唔多5年 最後都係分咗手 結果識到而家呢個女朋友 發現就算拍得耐都未必係最好 而家呢個女朋友好過個EX好多 好愛而家個女朋友
慢慢嚟啦 呢啲嘢唔急得 加油呀巴打
我應承過佢係佢28前娶佢
拍拖既過程都好少提將來
但我好努力做比佢睇 唔止自己俾心機讀
我仲陪住佢讀書 幫佢溫書
都係希望大家將來好啲
雖然由佢出軌開始 我好少提將來
但我同佢都有共識要比幾錢家用父母
我份糧要比幾錢佢
我知時間可以沖淡
但對我呢講都好殘酷
如果連我都淡左 放棄左
咁我同佢之間就真係完結啦

散左半年 雖然我好放唔低
周圍都係同佢既回憶 成日念起佢
但我都開始唔記得同佢一齊個時既感覺
連我都係咁 我相信佢有新一任陪住
一定比我更快忘記呢六年既一切
每次念到呢啲 個心就好痛
我都明白
但依家確實係無哂動力
咩都做唔好

以前我大壓力 佢會請我食餐好既 等我舒壓
我遇到挫折 佢會陪住我
就算佢無點開解我 我都會因為有佢既存在
而點跌低都會再企番係身

但依家我無論學業 定事業上都好大挫敗
愛情方面直頭一跌不起
慣左有佢既陪伴同支持
依家既我 已經無動力再做任何野
再有挫折 我可以同邊個講 有邊個會陪我
我都係5年半 分左差唔多半年
你同佢都有錯
佢就肯定一早出咗軋等緊你講分手
你就衰在揾囡囡傾計
既然都已經各有各玩
代表你哋個關係都已經一早變咗質
無謂再去挽回一段已經變質嘅關係
最緊要就係識慢慢放低佢
自己揾多啲野做比自己做,擴闊下社交圈子
等自己忙啲就會自自然然放得低
理性話我知要放低
感性同我講唔好放棄
3年半
最近分手
好多人畢業之後都會散 出面世界咁大 一定搵到個啱你嘅
不如比D時間自己, 等時間過, 就會習慣

趁而家擴闊朋友圈子, 識多D朋友, 分散一下注意力

加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞