相機背囊集中討論區(2)

445 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇巴打可以比較下x50同peak design個45L?
十五十六緊

見到肥花有出新聞稿講Shimoda有行貨到香港
呢個價平過官網個USD259.95
想問下有無巴打幫襯過呢間野有無伏?
peak design 45 full gear好重
同埋耐個痛
我用緊shimo x50行山好正 未有得去旅行就唔知
peak design個內膽好軟 個人麻麻
shinoda係個袋間隔可以好小小
整體上舒服過peak desgin 45L好多
上身size差唔多
內籠邊個大啲
荔枝角嗰間
pd咁
想知間野評價點?同埋係黃定藍?
巴打官網入?
mk
係咪starter kit包埋相相格? 幾銀
依個唔係新個隻
想買個袋係FOR 行山同旅行,
有時出TRIP 會過夜都會用到放電腦, 一日衫褲果啲
暫時睇過PD 45 啲間隔係幾好, 同埋用左細camera cube 都可以放埋啲衫褲果啲,
唔知PD 細cube 裝唔裝到a7r3, 1635 同支 70200
另外我擔心條帶好似好薄, 個膊頭會好攰咁.
但又未有其他心水, 有冇其他建議
去星際試哂x50/pd40
pd40 full gear真係膊頭痛 同唔舒服
PD 我試過孭上身, 但無重量有啲難感覺到辛唔辛苦
x50 我頭先都睇過下, 但最頂捲埋果度我麻麻地
其實for得旅行大過接近50L既背囊都唔係剩係睇佢條背帶
而係腰帶胸帶背帶成個背負系統一齊咁去evaluate既
PD 我睇啲人review 好似有腰帶同胸帶
行山嘅有無睇過F-STOP?
想搵個可以用黎去旅行同行山既袋
要放到1機2鏡+燈+腳架,可以側開拎到部機
PD traveller backpacker 45L會唔會太大個?
有冇其他袋可以fulfill到呢d條件?
而家出街同行山都係用gergory 26L daypack, 但放完個內膽已經冇乜位,拎機又煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞