相機背囊集中討論區(2)

445 回覆
2 Like 1 Dislike
黑色好似型過綠色
係kickstarter買袋 綠色同啡色好驚 怕有色差
我填survey 排133rd😔,咁前都未有消息
已經到了
50 size 啱啱好,如果30就真係太細
比個公廁袋對比圖大家
巴打你住邊頭?
我三點零都收到電話
但佢話今日未必送到
一係今日四至七送,一係聽日先送
大埔,收到電話後一個鐘就到,不過收咗貨後先有email tracking number
好快手我都買左x50
有冇初步用後咸?
Shimoda X50開箱 本身以為個袋好大個 但唔裝野其實唔算大 約40L 裝左野就真係50-55左右 個袋d料非常好 拉鍊實正舒服 咩上身肩膊腰位好貼身 防盜設計唔錯 條帶裝到相機用水用到盡 腰帶可以外置top pouch放相機+外置細袋仔 負重力幾好 值得擁有 未試過拎出街 x50去旅行同行山絕對好選擇 個相機內膽我簡左dslr size 無深究去擺位 1機1鏡+3鏡無問題 我買過pd 40L 但X50屌打佢
岩岩出左文 睇我回覆真心好正
本人172高 之前諗過x30定x50 但係x50先夠用 無後悔
多謝分享,想問多少少

1. 個袋重唔重?eg比起peak design
2. 條default 肩帶個pad夠唔夠厚?
3. 你呢個係唔係medium dslr core unit?

1. 個袋好似寫2kg 但空袋連相機內膽拎上手唔重 咩上身更加唔覺
2. 肩帶有得上下調 唔算厚 prima果隻就厚身
3. medium dslr係 如果擺位好d就可以多d空間 未得閒搞
希望香港快d有代理拎到貨
DUO+X50夠哂用
搞到我好唔想拎個pd40去旅行
希望聽日朝會送黎
我買左條厚肩帶,有貨再share下有咩分別,希望唔使等到3月
我都有買到條加厚,係厚過原本嗰條好撚多
等你實測
原本果條夠唔夠用?
唔夠時間換同試,今次用住原本嗰條先
(個袋成12kg)
12kg hand carry上唔上到機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞