相機背囊集中討論區(2)

445 回覆
2 Like 1 Dislike
冇人用f stop袋?
https://gearsuggest.com/zh-hant/product/fstop-dalston/
呢隻好似幾正,1200蚊左右,又輕便
用緊loka ul 37L
好好用
覺得f stop背負系統最舒服
今日啱啱喺鋪頭買左個pd 舊5L袋 想問下點樣喺個袋度搵返個serial no.做登記?
見官網話係13位digital no. 但我剩係喺前面果格搵到個made by reg. no 11個位同有英文字
香港買我會係cshine 買 佢幫你搞RMA 好似係
我果陣唔知有得保養 如果唔係就問佢可唔可以幫我搞埋
袋個tag個兩張貼紙先係 好似得7個位
13位好似係accessory先係
Made reg no係product code黎
我頭先登記到啦 原來我禁錯左入v2個網度登記
btw thxxxx
有冇人會去 brain 個度買shimoda ?
想問入左手既巴打其實有冇抵到?
Shimoda, Tenba, Benro, Mefoto 都係under一間中國公司MAC GROUP
情況好似Gitzo同Manfrotto咁樣

你可以睇下Tenba新出嘅拖gip同Shimoda係一模一樣

你係買緊中國野
點解你要講呢個殘酷事實我知
當堂冇晒Mood
同上,唔買LU
Brain 其實冇平
同官網一樣價錢
有無人用過hexad access duffel backpack
好唔好用
睇落好似好大
有無巴打用左一排DUO 覺得好唔好
咩得舒唔舒服,拎野算唔算方便
睇D開箱片,見D人開拉鏈成日好似卡撚住咁
我用左一排, 算方便
拉鏈係灣位真係有少少卡, 一邊卡一邊順咁囉, QC 問題?
算舒服既, 不過full load 我覺得有d 重
放左係屋企
用左幾次
點解
放相機個位太大
收唔收?
唔係可以上下打通?

btw咁jna呢?
可以打通
但用緊errant 表示個袋太柒
我覺得aspect又未至於好柒正正常常
errant好似無quick access?
冇quick access
睇唔出Errant同Aspect比有幾唔柒
真係見仁見智
我搵一個袋係20-25L左右,係背面打開攞機,唔重,輕便D,最好就可以攞去行山就最好....
搵黎搵去都搵唔到岩呢個要求既袋,我係sony a6400同埋幾支細鏡,唔洗好多地方就相機野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞