相機背囊集中討論區(2)

445 回覆
2 Like 1 Dislike
啱啱先發現原來Shimoda加嗰條plus strap淨係得shoulder冇waist belt
我都用係apsc
30L入面個camera cube對我嚟講好似太大
我無咁多相機同鏡放入去
有無細啲嘅cube

同埋唔用cube嘅時候有無得喺頂放嘢入去而又可以直接到底?我見cube上面係個袋嚟,而佢又預你每次都帶cube, 唔知個袋有無咁深?
個medium mirrorless其實唔係好大
apsc一機兩鏡加支吹氣泵之類嘅雜物應該ok
另外佢仲有個前一代嘅small cube你可以上佢website睇下

Cube上面個袋係唔到底嘅,但係個袋有條拉鏈可以拉開打通成個袋,照計x30都會有
請教各位
想搵個30L的背囊
相機野唔多,最多一機(aspc)二鏡,想多啲空間放其他野,例如水、傘、褸等等。
請問有乜好選擇,睇過lowepro bp350,好似唔夠大。
都睇過pd 有隻30L size。
有無其他更好選擇
Shimoda 囉 講左咁多頁
我都用係apsc
30L入面個camera cube對我嚟講好似太大
我無咁多相機同鏡放入去
有無細啲嘅cube

同埋唔用cube嘅時候有無得喺頂放嘢入去而又可以直接到底?我見cube上面係個袋嚟,而佢又預你每次都帶cube, 唔知個袋有無咁深?
個medium mirrorless其實唔係好大
apsc一機兩鏡加支吹氣泵之類嘅雜物應該ok(除非你係無反+細鏡)
另外佢仲有個前一代嘅small cube你可以上佢website睇下

Cube上面個袋係唔到底嘅,但係個袋有條拉鏈可以拉開打通成個袋,照計x30都會有
我的確用緊無反apsc支鏡頂多都係一部iphone咁長,同埋我新手,暫時應該無咁多相機嘢

btw呢隻袋而家邊到有得買?我見官網寫要preorder..
冇得買上面幾個巴打Kickstarter訂咗都要3月先有...
有都貴 kickstarter平好多
ARTRA 香港本地品牌袋
覺得幾靚仔

https://youtu.be/HXxgvw-0gPE
要有實體試下
呢d袋一定要咩得舒服先好買
個look恕我唔識欣賞
無記錯琴日係星際見過有一間有
個袋就咁睇都覺得重 仲要單肩 full load 應該重到暈
pgy個新袋睇落好正 又唔算貴
我有多個onemo backpack 未用
只拆袋check料
無built in punch
kickstarter
HK860
有興趣留pm
yes 黑色既
我都係同一個問題
今日收到shimoda喇 綠色 50 L
差條厚肩帶未到,不過原本果條已經比想像中厚,可能都夠用

正 真心好用
shimoda 定 DUO 正d ?
唔同size 唔同用法 無得比
PD就同DUO比
有30L
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞