打工港奴旅行日記 - 23天尼泊爾徒步+西藏

235 回覆
56 Like 0 Dislike
係咪去左除夕揾女
睇完巴打個post好想去!請問建唔建議新手去?
poon hill 應該可以
但女仔最好搵多個一齊啦
安全樣 / 男就無咩所謂
等我呀巴打 本來打算有文先上水 而家上定岸 報告吓 因為我又去咗旅行 人在波蘭 早排度行程一直無時間執 露定屎忽比大家鞭 預定新年後 年初七會繼續更新
新手係指體能定咩 想穩陣就請個導遊和你行
大大力鞭
波蘭正唔正
幾好物價夠平 但小小後悔嚟散心 睇足博物館集中營 好沉重 btw大家香港保重身體 新年平安
除左d歷史遺物有冇靚野睇嫁?
都有望吓山望吓海嘅 仲撞到好多香港人
嗰邊都咁多香港人
屌,文呢
好正 仲想繼續睇
屌你文呢

想睇想睇

好啦 繼續返嚟尼泊爾嘅世界
由Tadapani 去 ghangruk 嘅途中

行咗陣落斜過吊橋

呢段路都好辛苦 落到底又上返去

藍白格另一條線嘅代表顏色

記得落返嚟低海拔 行到出哂汗又變返好熱

又要過橋

https://streamable.com/z2ifq
又來了 車隊

遠望終於見到ghangruk

見到成條路霖哂 但好似無路可行 照頂硬上
又係到下午就即刻變陰天

估唔到接近ghangruk條路係最爛

最後 到咗ghangruk嘅民宿 仲記得今次唔係一間房得我住 係成間hostel得我1個住

hostel天台 好靚 成間屋得我一個 把握機會沖返個靚涼 然後洗哂啲衫褲
好記得hostel個wifi壞壞地 咁hostel似乎係家庭式經營 呀哥態度麻麻 夜晚頂唔順無上網 另1個類似細佬就肯幫我試吓整 然後上天台試吓連唔連到線 然後吹咗陣水 傾開先知原來佢地呀爸呀媽都係香港 世界好細 無記錯係開幼稚園定做生意 總知都應該係幾有錢 難怪間hostel都幾靚 最後個wifi都係整唔到 但記得係天台望住成浸星星嘅天空 吹咗陣風就返房瞓

諗住去完旅行返嚟會勤力啲 點知放假放到年初四 就嚟成個月 希望之後keep返每日一篇
返來啦返來啦
返來啦返來啦 久等了
返來啦返來啦
返來啦返來啦
返來啦返來啦
快啦樓主!
我都係上年3月去 可能撞過樓主
6/3 nayupal 開始行一樣路線
靚到癲 之後一定會再去尼泊爾
西藏以前去過 所以今次冇去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞