打工港奴旅行日記 - 23天尼泊爾徒步+西藏

235 回覆
56 Like 0 Dislike
Day6
早晨尼泊爾
梳洗完出廳食早餐

懶洋洋嘅貓坐隔離都唔起身

我間房出面個景好靚

小叔都係到捕捉雪山 希望再有機會嚟尼泊爾 諗返起真係寫意早上

好想試吓騎馬徙步 感覺一定好正
同小叔傾多兩句 佢同我呻 要送同行嘅大姐落山 佢話一早知會好麻煩 估唔到真係咁麻煩 因為好似話啱啱離咗婚夜晚一個係出面吹風 結果就病咗 佢就廢事丟低佢一個人 所以應該會落山先 然後係尼泊爾市區玩滑翔傘之類 而我就繼續講會試吓上ABC 所以要去Chhomrong 所以我地就係到分別 而雪爪佢就話留返比我用 反正佢都用唔著 我應承請佢食飯 但結果後來都無機會見面 希望將來嚟香港記得搵我 因為係旅途遇到嘅人 通常都會傾得埋堆 可能去嘅地方一樣 理念都差唔多 影多2張相我就同小叔分別 然後繼續趕路

今日天氣幾好 希望中午唔好又變天

中途又見到車隊

類似峽谷嘅地方 唔少人坐係到j梗靚景
https://streamable.com/cvp89
睇住先 有無人識iphone up 1080p片 搞咗好耐 手機睇好清擺上stream / youtube得返480p 話說撞到挪威兩公婆同導遊 佢地話係Chhomrong返嚟上poon hill 原因係ABC封咗而且情況都幾惡劣 連佢地個guide都嗌佢地行poonhill就算 我最後中途決定 落返ghangruk然後落山就算

睇住先 有無人識iphone up 1080p片 搞咗好耐 手機睇好清擺上stream / youtube得返480p

啱啱upload完好似係得低resolution, 好似要等一段時間, 佢先會有1080p出黎
Upload上YouTube, 然後等佢兩三個鐘就會變返高清
等到而家都係得480p
好想同樓主一齊行山
俾條youtube link我
貓仔tea house 養?
Gay 但我鐘意
係 好多都有養 同香港好唔同 個邊嘅唔怕人
點解條片個size長到咁嘅,有啲奇怪,第一次見,你用咩剪片app? 剪片app開頭剪果陣有冇set 尺寸?依家你條片係打橫唔到,只可以直睇
我用手機電腦版又可以轉1080p喎,奇怪
iphone原生app拍 再用手機upload 無切過
係咪呢個問題?
https://www.google.com/amp/s/zi.media/@ez3c/post/gBYthF/amp
我建議你過落去剪片app, 選好尺寸,再導出upload Youtube
原來係新功能, 方便你upload打直拍嘅片
竟然 我睇都仲480

iOS 邊隻剪片app轉到1080p 等我執執佢
KineMaster試下
翻睇梗蝦叔嘅vlog 屌好撚有衝動想再去
一齊去
最近去完 落足全日雪
大雪到附近tea house都冇人上poon hill
即使上到都冇野睇 又危險
去啦去啦
小叔幾型最鍾意呢種旅行相遇既感覺
西藏唔知幾時先可以去了
我返大陸旅行都遇過不少好人
所以唔好 一竹篙打一船人
be open minded
樓豬呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞