Mystery Ranch同好[8]咪幫襯18樓 靜靜地贏得唔得

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
UA24 同2DAP 功能上大唔大分別?
一個無yoke 一個有
差30USD, 差3L 容量
EDC 目的揀邊個好
留名,近來留意緊2 DAY,想買黎做奶粉袋
可以…但就自行再加少少細包會更好…
我都係放餐具尿片濕紙巾
即是2Day都未必夠?Ching 可唔可以share你的2 Day set黎睇下
細包係放細件嘢,你都唔想下下開Y拉鏈攞細件嘢
有冇師兄用coulee 40去露營?
或者用3day去露營?
小弟用緊coulee 40去挽,平日出街就用front
想由coulee40轉去3day
有冇師兄可以俾啲意見🙏🏽
coulee 40 輕D又大容量D唔好咩?
3dap係型,而且有得玩MOLLE同魔術貼,可玩度大
你有錢就緊係
Coulee睇落去好闊
同埋試過3day,
𧴯落去好似果兩塊棉夾實到個背脊
兩塊棉=BVS(Bolstered Ventilation and Stability System)
BVS主要目的是讓背包能穩穩的固定在背部,不易滑動,尤其是裝備戰術背心時
BVS有些人覺得舒服,有些人覺得會卡,所以BVS對你咩感覺係你自己先知,咁我當然推薦有BVS
asap, molle位我覺得實用d
我係加咗個細包放吓自己嘢。。。如果你係要拎暖水壺開奶的話,建議加個水壺包,左右2側短身,放高壺易跌。。。
Thanks
上次用3day去露營唔錯都夠裝
重點係夠型

型係最重要的
一個3days夠我北海道電單車環島
想問3DAP CL 細size 係咪真係唔啱168cm 以上揹?
利申175cm
2Dap入手,已經心思思想加袋仔
窮撚只係買得起非軍版
同埋貪平民版有電腦間隔
賣1隻 99新 Crewcab BVS NiceFrame SizeM(有170高就OK),有意留Tg。 $3500左右啦 原價賣緊5000幾。
咩色
睇到了
巴打想搵MC色?
巴打仲有咩貨賣
無喇 MR得呢隻 有興趣個價可以靚D
另外仲有隻Arcteryx Leaf courier15想賣。

Off topic
有個Epperson Mountaineering Climb pack
貪佢USA made
但買咗先發覺無硬背板
揹小容量嘢會軟淋淋個形塌晒
有無方法解決?
買塊A4 書寫硬膠板Zip 入laptop 格得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞